© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
30.05.2016 19:41:53

Prvič osem ekip v Idriji

Polona Zule in Nina Volčina (Kolektor Idrija).
Polona Zule in Nina Volčina (Kolektor Idrija).
Zdenko Fajdiga

Idrija bo 11. in 12. junija prireditelj letošnjega balinarskega evropskega pokala prvakinj. Prvič se bo za prestižno lovoriko potegovalo osem ženskih ekip.

Organizacijskemu odboru, ki ga vodi Jelka Kožman, so se prijavili prvak Italije Florida, Francije Saint Vulbas, ekipa Ćavle iz Hrvaške, v Idrijo pridejo tudi balinarke iz CBR Monako, turškega Bartina, srbskega Dalmatinaca iz Rume, seveda pa se bodo za čim boljšo uvrstitev potegovale slovenske prvakinje, domača ekipa Kolektor Idrija ter ljubljanski Krim.

To bo že 12. evropski pokal po vrsti, doslej so nastopale le prvakinje Francije, Italije, Hrvaške in Slovenije, največ uspeha doslej pa sta imela francoska kluba Pont de Claix in Saint Vulbas, ki sta po štirikrat osvojila naslov najboljših. Brez lovorike niso ostale niti Ljubljančanke, Krim je bil evropski prvak leta 2011 v dvorani na Rakovniku, ko je najprej premagal hrvaški Pašac z 9:7, v finalu pa še italijanski Buttrio z 10:6. Po en naslov imata še Andrezieux Boutheon (Francija) in Buttrio (Italija).

Zaradi velikega števila ekip bo letos po žrebu (v petek, 10. junija) tekmovanje v soboto in nedeljo v idrijski dvorani po sistemu izpadanja. Upamo, da se bosta slovenski ekipi dobro odrezali.