© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
30.04.2016 18:53:56

Bertoncelj in Kysselefova druga v Osijeku

Tjaša Kysselef
Tjaša Kysselef
Grega Wernig

Telovadca Sašo Bertoncelj in Tjaša Kysselef sta na svetovnem pokalu v Osijeku osvojila drugi mesti.

Bertoncelj je osvojil srebro na konju z ročaji, Kysselefova na preskoku. Tretji slovenski finalist prvega finalnega dne Rok Klavora je na parterju končal na osmem mestu. V nedeljo finale na gredi čaka še Adelo Šajn.

Od Bertonclja, ki je prejel oceno 15,200, je bil boljši je Ukrajinec Oleg Vernjajev z oceno 15,225. "Tekma je bila močna, čeprav je bilo kar nekaj padcev. Po včerajšnjih kvalifikacijah je kazalo, da lahko suvereno zmagam. Vedel sem, da lahko fantje otežijo vaje in jih naredijo bolje. Računal sem, da bom šel težjo vajo. Kolebal sem. Tik pred zdajci sem se odločil, da ne bo taktike, da grem na polno, da jo preizkusim. Pobegnile so mi noge, to je bilo pa to. Ko sem seskočil, sem vedel, da medalja je. Nisem vedel, ali je bilo dovolj, da premagam Vernjajeva. Na koncu se je izkazalo, da ni bilo dovolj. Pričakoval sem višjo oceno, če sem pošten. Napaka je bila bolj posledica tega, ker nisem želel pasti. Če bi naredil, bi zmaga verjetno bila moja," je razložil Bertoncelj, ki je na tekmah svetovnega pokala v tej sezoni četrtič stopil na zmagovalni oder, najprej je bil dvakrat tretji, nato pa dvakrat drugi.

Na preskoku je zmagala Britanka Elissa Downie z oceno 14,850, Kysselefova je prejela 14,200.
"Zelo sem vesela. Boljše ne bi bilo moglo biti. Boljše ne bi mogla skočiti. Bolje je bilo kot v kvalifikacijah, ko sem imela malo rezerve. V finalu sem napake popravila. Vesela sem srebra. Ne bi pa rekla, da je bilo to najbolje do zdaj, bolje sem skočila že kje drugje, če štejem občutek," je povedala Kysselefova.

Klavora je na parterju osvojil osmo mesto z oceno 13,450, prvi je bil Izraelec Alexander Shatilov z 14,975.