© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.04.2016 13:03:33

Scott se je odpovedal olimpijskim igram in sprožil ostre reakcije

Avstralski golfist Adam Scott je prvi top igralec na svetu, ki se je odpovedal olimpijskim igram v Braziliji, kjer je golf na sporedu prvič po 112 letih. Kot razlog je navedel preobremenjenost zaradi gostega razporeda turnirjev, njegova odločitev pa je sprožila ostre reakcije.

Najbolj se je zameril rojakom v Avstraliji. Nekdanja plavalna zvezdnica Dawn Fraser je bila zelo ostra: "Odlična odločitev Adam, državi si obrnil hrbet, da boš lahko izpolnil svoj program. Koliko denarja potrebuješ v življenju ... Jaz se pri 78. letih še vedno trudim, da preživim in sem ponosna, da sem Avstralka," je zapisala Fraserjeva.

Adam Scott, ki je bil pred leti tudi prvi igralec na svetu, trenutno pa je na sedmem mestu, je sporočil, da se iger v Riu de Janeiru ne bo udeležil, saj je razpored turnirjev v času pred igrami in po njih zelo naporen. Hkrati je omenil še osebne in profesionalne razloge.

Tudi v svetu golfa so bili nekateri zelo kritični. Nekdanji igralec Johnny Miller je dejal: "Igrati za svojo državo je veliko bolj pomembno kot zase. Če bi meni ponudili tako možnost, se ne bi oziral na prepreke. Naredil bi vse, da pridem na olimpijske igre."

Bolj razumen je bil 18-kratni zmagovalec majorjev Jack Nicklaus, ki velja za največjega golfista v zgodovini. "Žalostno je, da ga ne bo na igrah. Ne poznam točnih razlogov, vendar verjamem, da so tehtni. Škoda, da bo izpustil tako pomembno tekmovanje."

Strokovnjaki napovedujejo, da bo zaradi natrpanega urnika udeležbo na igrah odpovedal še kdo od najboljših golfistov na svetu.

Olimpijski turnir je uvrščen med odprto prvenstvo Velike Britanije in prvenstvo PGA, ki sodita v sklop štirih najpomembnejših turnirjev na svetu. Igralci bodo morali v dobrem mesecu igrati tri velike turnirje na treh celinah.