© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
21.02.2016 21:46:50

Celjanke doživele katastrofo v Zagrebu

Saša Črep in Anja Kozmus
Saša Črep in Anja Kozmus
psno

Čeprav naše prvakinje, igralke Celja, niso odšle na gostovanje v Zagreb s pretiranim optimizmom, se vseeno nismo nadejali, da bodo tam nadigrane in ostale brez zaključnega turnirja evropske lige.

Trener Lado Gobec se je v soboto zjutraj soočil še z novimi težavami. Viroza je napadla še nekatere igralke in tudi njega osebno. Tako je imel kar veliko težav, koga vzeti s seboj. To je bila seveda voda na mlin za igralke Admiral Zagreba, ki so bile ob pogledu na celjsko ekipo še veliko bolj motivirane in potem odigrale vrhunsko. Na koncu tekme so Hrvatice ugotovile, da že zelo dolgo časa niso dosegle tako dobrega ekipnega rezultata.

Že v uvodnih dveh parih so domačinke odlično začele, medtem ko je bila Anja Kozmus zelo nerazpoložena predvsem v igri na čiščenje, kjer je nasprotnica Stojanovićeva napravila razliko. Slabo je začela tudi Saša Črep, ki se je nato začela v igri dvigovati, toda žal prepozno. Domačinke so povedle z 2:0 in si nabrale še 69 kegljev viška. Toda v drugem paru je morala poleg Eve Sajko nastopiti še mlada Klementina Hohnjec, ki se je pred dnevi vrnila iz Brazilije. Obe sta kar solidno začeli, a so nato Hohnječevi razumljivo začele popuščati moči, saj se je poznal izpad treningov. Tudi Sajkova se ni mogla pošteno razigrati, vendar je kot edina osvojila točko. Toda razlika je bila že velika, 99 kegljev.

Edina matematika je bila, da bi nato Nada Savič in Nina Podlesnik dobili svojo igro, toda to je bilo skoraj nemogoče pričakovati. Res je Nada Savič uvodni niz odigrala odlično, medtem ko se Nina Podlesnik nikakor ni znašla na teh za njo težkih stezah. Trener Gobec, ki je bil takrat že sprijaznjen s porazom, jo je moral zamenjati z Miro Grobelnik. Do konca so domačinke napravile še zajetno razliko v kegljih, zasluženo zmagale in tako dosegle svoj največji uspeh v njihovi klubski zgodovini.

Celjanke so brez Barbare Fidel in Rade Savič občutno slabša ekipa. Ko se pridružijo še bolezen in druge težave, potem pa je to povprečna ekipa, ki nima možnosti za uspeh, tudi proti taki ekipi, kot je Admiral Zagreb, ki na papirju ni prav veliko vredna. Trener Lado Gobec je ves hripav po tekmi dejal: "Nimam kaj dosti reči. Naše igralke so zelo slabo odigrale tekmo. Ne bomo iskali opravičila, Hrvatice so bile tokrat odlične. Po eni strani je vse skupaj še dobro, saj s tako ekipo v Nemčiji ne bi imeli nobenih možnosti in bi se Nemke nad nami lahko tudi pošteno znesle. Poškodbe in bolezni so pač naredile svoje."

Na zaključku lahko vseeno rečemo, da je bilo napredovanje na finale četverice zapravljeno že v Celju in ne v Zagrebu, saj bi lahko doma, če ne bi bilo preveč tehničnih napak, lahko zmagale z višjim rezultatom. Sedaj se bodo Celjanke posvetile zaključku prvenstva, trener Gobec pa se bo začel posvečati tudi pripravi reprezentantk na SP, ki bo čez slabe tri mesece v Novigradu na Hrvaškem.

Admiral Zagreb - Celje 7:1 (18:6;3442:3226)
M. Stojanovič - A. Kozmus 3:1 (549:524)
A. Avguštinovič - S. Črep 4:0 (599:555)
K. Zajec - K. Hohnjec 3:1 (575:542)
V. Gal Mesarič - E. Sajko 1:3 (546:549)
T. Dragičevič - N. Savič 3:1 (602:542)
K. Sedlar - N. Podlesnik/M. Grobelnik 4:0 (571:514).