© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
osu
osu
27.01.2016 18:55:28

Šah za 6000 evrov, poker pa...

vszi

V petek se v Novi Gorici začenja letošnji mednarodni šahovski turnir Hit open 2016, ki ga domači šahovski klub pripravlja že 21 let zapored.


Pripravljati so ga začeli zato, da bi mladim domačim šahistom omogočili turnirske izkušnje, in tudi letos bo poleg 100 šahistov glavnega turnirja prostor tudi za 25 mladih na turnirju B.
Turnir se začenja v petek ob 16.30 z uvodno slovesnostjo, pol ure kasneje pa bodo na šahovskih poljih potegnili prve poteze. Tokrat bodo gostovali v veliki dvorani mestne hiše, saj bo v hotelu Perla, kjer je šahovski turnir gostoval zadnja leta, potekal velik turnir v pokru.
Novogoriški turnir je po velikosti in tradiciji največji v Sloveniji. Velemojstre in mednarodne šahovske mojstre z vsega sveta privablja tudi denarni sklad, ki letos znaša 6000 evrov neto, zmagovalcu pa bo pripadlo 1100 evrov.
Poleg Slovencev bodo letos v Novi Gorici tekmovali šahisti iz 12 držav sveta, med katerimi pa prevladujejo tisti, ki prihajajo iz evropskih držav. Tekmovalo bo pet velemojstrov, med njimi je le en Slovenec Marko Tratar, drugi pa prihajajo iz Rusije, Madžarske in Črne gore. Na turnirju B bodo tekmovali šahisti mlajših kategorij in tisti z nižjim ratingom, trenutno jih je na turnir prijavljenih 25. Turnir se bo zaključil 4. februarja z razglasitvijo zmagovalcev in podelitvijo nagrad. Več informacij pa lahko zainteresirani najdejo na spletni strani turnirja.