© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
12.01.2016 21:13:16

Trboveljski kegljači presenetljivi prvaki med mlajšimi člani

Mlada ekipa Rudarja s svojim trenerjem
Mlada ekipa Rudarja s svojim trenerjem
psno

Po prvem delu DP, ki je bil na sporedu že v decembru v Izoli in Kamniku, so bili v najboljšem položaju Cerkničani in Mariborčani, igralci Rudarja so bili tretji.

Najboljše karte v rokah so imeli igralci Bresta, toda že v Slovenj Gradcu se je napovedovalo presenečenje. Tu so Nik in Luka Predovnik ter Denis Narat odlično odigrali, podrli skupno kar 1708 kegljev ter za kar 44 kegljev ugnali Brest. Malce boljši so bili igralci Proteusa, vendar pa so že na Koroškem izpadli iz igre za prvaka. Razočarali so igralci Konstruktorja, ki so imeli realne možnosti za prvaka, saj so zaostajali le tri keglje za Brestom, toda v Slovenj Gradcu so podrli kar 106 kegljev manj od Rudarja in padli na četrto mesto.

Potem so se vsi preselili še na kegljišče v Športnem parku Trbovlje. Prednost domačega kegljišča so igralci Rudarja uspeli izkoristiti. Čeprav mladi reprezentant Denis Narat (555) ni bil v najboljši izdaji, je za odlično voljo pri trenerju Zvonetu Izgoršku skrbel mladinski reprezentant Nik Predovnik, ki je prišel do kar 610 kegljev. Presenetil je njegov bratranec Luka, ki je podrl le en kegelj manj in postal celo tretji najboljši posameznik državnega prvenstva.

Igralci Bresta so prek Andraža Simčiča (skupno najboljši posameznik), ki je podrl izvrstnih 643 kegljev, zelo pritisnili, a je bila pomoč preostalih treh igralcev premajhna in domačini so lahko malce presenetljivo, toda popolnoma zasluženo slavili naslov državnih prvakov. V boju za tretje mesto so Postojnčani uspeli vzdržati napade Konstruktorja oziroma njihovega najboljšega posameznika Timija Jurančiča (623) in tako osvojili bronaste kolajne.

Z videnim je bil na prvenstvu zadovoljen tudi novi selektor za mlajše člane Albin Juvančič, ki je na svojo listo kandidatov za reprezentanco dal še novo ime. To je Luka Predovnik iz Rudarja, ki je resnično blesteče odigral to prvenstvo.


Končni vrstni red ekipnega DP za mlajše člane (U-23)
1. Rudar 6918
2. Brest 6902
3. Proteus 6840
4. Konstruktor 6805
5. Adria 6575
6. Kamnik 6544
7. Izola 6515
8. Litija 6461