© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
30.12.2015 17:10:47

Pokal Kranja Stoklasu in Strelčevi

Brigita Strelec se je izkazala z novim rekordom v Kranju.
Brigita Strelec se je izkazala z novim rekordom v Kranju.
psno

V decembru se na kegljišču KK Triglav tradicionalno igra pokal Kranja. Letošnji je bil že 26. po vrsti.

Turnir je bil ponovno odlično obiskan in tudi po zasedbi zelo kakovosten, saj so nastopili praktično vsi naši najboljši igralci in igralke. Tudi tokrat so bile v razpisu tri kategorije in vse so končale s finalom najboljših. Med rekreativci se je prestižne zmage veselil Kamničan Miro Homar, ki je podrl izredno lepih 573 kegljev.

Veliko bolj zanimivo pa je bilo med najboljšimi. Pri dekletih je bila pred zadnjo serijo štirih igralk v vodstvu Tržičanka Urša Mejač, toda njenih 551 kegljev ni bila kakšna visoka meja za zadnje štiri. Že v začetnih metih pa je Celjanka Brigita Strelec, ki sedaj nastopa za domači Triglav, dala vedeti konkurentkam, da jo zanima izključno zmaga. Že v prvih treh nizih je odigrala odlično in pred začetkom zadnjega niza imela odlično osnovo za napad na rekord kegljišča. Ta je bil v rokah Barbare Fidel in je znašal 615 podrtih kegljev. Tudi v zadnjem nizu ni popustila in Strelčeva je na koncu pristala pri kar 624 podrtih kegljih in tako z rekordom začinila prestižno zmago. V njeni senci sta se za končno drugo mesto udarili Celjanka Eva Sajko in Postojnčanka Noemi Živkovič, ki sicer igra za Kamnik. V odločilnih trenutkih je bila reprezentantka Eva Sajko bolj zbrana in osvojila drugo mesto.

Še veliko bolj pa je bil razburljiv moški finale. Pred zadnjo četverico igralcev je normo postavil reprezentant Matej Lepej, ki je končal nastop pri 604 podrtih kegljih. To je bil potem glavni cilj zadnje četverice, v kateri so bili "Nemca" Stoklas in Benedik, Ljubljančan Pintarič in na veliko veselje polnih tribun kranjskega kegljišča domačin Aleš Blaž. Vsi so odlično odprli svoje nastope, a kasneje je pri vsakem prišlo tudi do črnih pet minut. V zadnjo serijo so vsi štirje prišli s približno enakimi možnostmi, saj so bili v razliki dobrih desetih kegljev. Prvi je iz boja izpadel nekdanji svetovni prvak Boris Benedik, ki so mu kljub odličnim udarcem na polno vseskozi ostajale nepovezane pozicije, v katerih je moral uporabljati dodatne mete. Tik pred koncem je imel malo smole tudi Primož Pintarič, ki je sicer prehitel Lepeja, a je tudi izpadel iz boja za zmago. Tako sta pred zadnjim dvema metoma ostala v boju le Stoklas in Blaž. Prvi ni uspel pospraviti sicer težke pozicije z eno kroglo in tako ni mogel več priti na polno. Tako je imel odprto pot do zmage domači igralec Aleš Blaž. Toda tudi njemu ni uspelo podreti vezanega dvojčka in zmaga je odšla, ne prva, v roke Urošu Stoklasu z minimalno prednostjo le dveh kegljev.

Med številnimi gosti in ljubitelji kegljanja smo na tribunah videli tudi novega moškega selektorja Roberta Blaha, ki je bil s prikazanim kegljanjem več kot zadovoljen. Obenem je že storil prve korake v svoji novi funkciji.


Izidi finala 26. pokala Kranja
Ženske
1. Brigita Strelec (Triglav) 624
2. Eva Sajko (Celje) 579
3. Noemi Živkovič (Kamnik) 564
4. Urša Mejač (Ljubelj) 551
5. Monika Blagovič (Triglav) 542
6. Nada Savič (Celje) 542

Moški
1. Uroš Stoklas (Zerbst) 626
2. Aleš Blaž (Triglav) 624
3. Primož Pintarič (Ograjca) 613
4. Matej Lepej (Brest) 604
5. Boris Benedik (Zerbst) 593
6. Jure Mejač (Ljubelj) 592