© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gu
gu
09.12.2015 20:40:00

Golfistka v središču pozornosti: Si dobra? Nič hudega, si toliko lepša!

Instagram

Ameriška igralka golfa Paige Spiranac se je znašla v središču pozornosti: nekaterih se ob pogledu nanjo cedijo sline, spet drugi ji žugajo s prstom.

Nekateri jo imajo za z naskokom najlepšo športnico na zemeljski obli, spet drugi, ki jih njeni čari niso prevzeli, odgovarjajo: športnica je zgolj zaradi svoje lepote. Paige Spiranac se ukvarja z golfom, prihaja iz Združenih držav Amerike, glede na njen priimek bi lahko sklepali, da ima korenine na področju nekdanje Jugoslavije. Stara je šele 22 let, predvsem zaradi rednega objavljanja zapeljivih fotografij na svetovnem spletu pa je že pravi hit med športnimi navdušenci. Na instagramu ima skoraj pol milijona sledilcev, na you tubu si je enega od njenih udarcev s palico ogledalo več kot 1,5 milijona spletnih uporabnikov.

paige spiranac 5
Instagram

Tudi zaradi svojega spletnega udejstvovanja ji je v svetu golfa na hitro uspelo narediti kar nekaj korakov naprej, to ji je olajšalo pot skozi gozd neznanosti, v katerem se izgubi marsikateri nadarjeni športnik. In kot je v takšnih primerih v navadi, so se hitro oglasili zlobni jeziki, potem ko je ob svojem debiju v elitni ženski ligi za zmagovalko zaostala za 13 udarcev, so kritike postale še glasnejše.

"Razumem, zakaj me kritizirajo. Dejstvo je, da igram golf in imam dobre rezultate, toda ko primerjaš mojo igro z najboljšimi na svetu, sem iz druge lige. Toda želim si, da bi vsi, ki me kritizirajo, videli, kako se trudim. Morda mi bi uspelo, morda mi ne bo. Zagotovo pa sem osredotočena le na garanje in ne na to, kar ljudje govorijo," pravi Paige, ki noče postati športni seks simbol: "Tega si res ne želim, niti se ne trudim, da bi bila nekaj takšnega. Rada se naličim, tako se počutim najbolje. Rada sem samozavestna, tako bolje igram. Nikdar pa nisem razumela, zakaj moraš biti ali dober v športu ali atraktiven in zakaj oboje ne gre skupaj."

Galerija