© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
07.12.2015 00:20:02

Koprčanom pripadel prvi del

Koprska balinarska dvorana je dom jesenskih prvakov.
Koprska balinarska dvorana je dom jesenskih prvakov.
Simon Maljevac (BZS)

V dvobojih sedmega kroga balinarske superlige so vodilne zasedbe Luke Koper, Lokateks Trate in Antene Portorož zabeležile nove zmage in povečale prednost pred zasledovalci.

Koprski balinarji so prvi del rednega dela balinarske superlige zaključili brez poraza, saj so se tudi iz gostovanja pri Skali vrnili s polnim izkupičkom. Začetno vodstvo z 2:6 je v hitrostnem zbijanju še povišal Gregor Vouk, Sežanci pa so se vrnili v igro z zmagama Žige Merslaviča in Gordana Ozbiča. Luka Koper je ponovno ujela ritem s suvereno predstavo Tonija Trobca v natančnem zbijanju, sledila pa je še tesna zmaga štafete Gregor Moličnik – Dmitar Vujanić, ki je gostom prinesla prednost 6:12. V zadnjem delu tekme so Koprčani ohranili zbranost in prišli do zmage, s katero so po koncu jesenskega delu prvenstva ohranili dve točki prednosti pred drugouvrščeno Lokateks Trato

Ločani so rezultatsko zelo prepričljivo ugnali Košano, čeprav so domačini nekaj dvobojev izgubili z minimalno razliko. Še naprej odlično kaže Portorožanom, ki so v domači dvorani dokaj gladko ugnali Hrast. Ta je možnosti za uspeh zapravil s katastrofalnim izkupičkom v uvodnem delu dvoboja, po katerem je zaostajal že z 0:10. Z dna lestvice so z minimalno zmago proti Krimu pobegnili Šempetrci, pri katerih velja pohvaliti talentiranega Žana Kocino, saj je zdržal pritisk v odločilnih trenutkih.

Superliga, 7. krog
Skala Sežana - Luka Koper 10:16
Košana - Lokateks Trata 0:26
Agrochem Šempeter - Krim 14:12
Antena Portorož - Hrast 17:9
Vrstni red: Luka Koper 13, Lokateks Trata 11, Antena Portorož (-1) 9, Krim in Agrochem Šempeter  5, Hrast in Skala (-1) 4, Košana 3.