© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.10.2015 14:59:32

V finalu mnogoboja zamejska Slovenka

Reuters

V finalu posamičnega mnogoboja na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Glasgowu ne bo nobene Slovenke, bo pa zato v njem v četrtek tekmovala zamejska Slovenka, 17-letna Tea Ugrin iz Trsta

Ugrinova na SP nastopa prvič. Leta 2012 je na evropskem mladinskem prvenstvu osvojila srebro, leto kasneje postala državna prvakinja v mnogoboju, večino leta 2014 pa je izpustila zaradi poškodbe. Vrnila se je letos in osvojila prvo mesto na DP v mnogoboju, to pa ji je prineslo mesto v italijanski reprezentanco za Glasgow. Svojo nalogo je na Škotskem dobro opravila, bila je tretja najboljša Italijanka, sicer pa 25. Vendar bo dobila še eno priložnost, rezultat pa bo skušala še nadgraditi.

Ugrinova je nase letos opozorila na premiernih evropskih igrah v Bakuju, kjer je bila peta v mnogoboju in ekipno ter šesta na dvovišinski bradlji. V petek, ko je tekmovala v kvalifikacijah na bradlji, je dobila izjemno pohvalo. Mednarodna gimnastična zveza je na družbenem omrežju Twitter zapisala: "Je Tea Ugrin Nastja Ljukin Italije? Drobna svetlolaska izgleda in se vrti na bradlji kot olimpijska prvakinja iz leta 2008. Čudovite linije."

Ljukinova je sicer Rusinja po rodu, sicer pa olimpijska prvakinja za ZDA v mnogoboju iz Pekinga 2008. Na OI je zbrala pet odličij, na SP pa devet, od tega štiri zlate.