© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
21.10.2015 10:56:36

Znane potnice za balinarsko EP

zf

Selektor slovenske ženske reprezentance Jure Rijavec je izbral balinarke za tretje evropsko prvenstvo, ki bo od 10. do 14. novembra v italijanskem Saluzzu.

Na njegovem seznamu so Helena Ludvik (Buttrio, Italija), Nina Volčina (Kolektor Idrija), Denis Vidmar in Ana Vorih (Krim) ter novinka Sara Jenčič iz ljubljanske Svobode.
 
"Pred odhodom na EP bomo imeli v začetku novembra še skupne priprave po katerih bom razporedi peterico v posamezne discipline. Tokrat manjka Tadeja Sodec, ki pričakuje naraščaj. Prvenstvo v Italiji bo zahtevno, pričakujem pa, da bodo dekleta dobro izpolnila svoje naloge," je poudaril Sežančan, nekdanji reprezentant, ki je prevzel krmilo ženske reprezentance namesto Milana Bozovičarja in bo tako kot selektor debitiral na velikem tekmovanju.
 
Na prvenstvu stare celine bo tokrat zbranih 14 reprezentanc, slovenska pa bo poskušala prekiniti post z zadnjega SP v francoskem Maconu, ko so naše ostale brez odličja. Doslej so Slovenke na dveh evropskih prvenstvih v Rogaški Slatini in na Komiži osvojile dve zlati kolajni (Vorih - natančno zbijanje, Sodec - klasično) ter štiri bronaste.
 
Znanih je tudi nekaj drugih reprezentanc. Francozinje bodo v Saluzzu v postavi Barbara Barthet (hitrostno zbijanje, štafeta), Melani Fabry (štafeta), Suzy Marie (natačno zbijanje), Jennifer Gomez (klasično), Brun Le Noblet  (krog) in Suzy Marie - Dorin Amar (dvojica). Za domačo reprezentanco bodo nastopile Barbara Zurini, Gaia Falconieri, Serena Traversa, Valentina Basei, Caterina Venturini in Virginia Venturini. Španke ne morejo brez Christine Soler, ki bo udeleženka v treh disciplinah - v klasični igri, v natančnem zbijanju ter skupaj s Concepcion Hernandez v dvojici, Yaritza Cejudo pa bo igrala v krogu.