© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
06.10.2015 17:10:10

V Monako kompletna slovenska zasedba

zf

Konec tedna je na vrsti tradicionalni mednarodni balinarski turnir v Monaku za ženske in mlajše moške starostne kategorije.

Slovenija se ga bo udeležila s kompletno zasedbo v treh disciplinah, ki so že po tradiciji na programu - dvojica, natančno in štafetno zbijanje. Selektor naše ženske reprezentance Jure Rijavec se je odločil, da bo v kneževino peljal Nino Volčina (Kolektor Idrija) in članico Krima Ano Vorih.

'Šef' naših mlajših selekcij balinarjev Anton Kosar, ki mu bo na turnirju pomagal Postojnčan Pavel Švara, pa ima na seznamu naslednje igralce - U-23: Jaka Kosirnik (Planina Ribnikar As), Matija Povh (Postojnska jama), U-18: Erik Čeh (Jadran Hrpelje Kozina), Žan Sodec (Krim), U-15: Nik Švara, Gašper Povh (oba Postojnska jama).

Kašna so pričakovanja? O tem Kosar takole: "Že po tradiciji se naši igralci na tem mednarodnem turnirju dobro odrežejo. Prepričan sem, da se bodo tudi tokrat, tudi obe dekleti. Lani je ob pomoči Žana odlično igrala dvojica Švara - Povh in prepričljivo zmagala. Marsikaj si obetamo tudi od natančnega zbijanja," pravi ljubljanski strokovnjak pred važnim nastopom naše reprezentance.