© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
14.09.2015 10:53:59

Sebastjan Ajster ponovil rekord golf igrišča Mokrice

Mirko Kunšič

Slovenski učitelji golfa in trenerji v svojem stanovskem društvu PGA SLO vsako leto organizirajo turnirje SLO Tour po slovenskih igriščih. Letos bo peti konec meseca na golf igrišču Livada v Prekmurju.

Minuli teden pa so na golf igrišče Mokrice povabili na dvodnevni turnir seštevne igre PGA SLO Championship vseh 34 članov. Turnir je bil kvalifikacijski, za posamično evropsko prvenstvo učiteljev golfa, ki bo sredi oktobra na najboljšem igrišču v Bolgariji.

Zmagovalec letošnjega PGA SLO Championship je domačin, 27-letni Sebastjan Ajster, ki je doma le nekaj sto metrov proč od golf igrišča Mokrice in je prvi dan turnirja potrdil svoj rekord in odigral sanjskih šest udarcev pod parom. Tudi drugi dan je bil najboljši, z udarcem pod parom in po dveh dnevih je bilo 135 udarcev, ali 7 udarcev pod parom dovolj za zmago.

"Prvi dan sem igral, kot rečemo golfisti, sanjsko. Naredil sem le eno napako na petnajsti luknji, a sem vseeno izvlekel par. Vse drugo je bilo optimalno. Z eaglom, (dva udarca pod parom)na drugi luknji in štirimi brdiji sem ponovil moj rekord igrišča. Dobra napoved za decembrsko pot na igrišče v Španijo, kjer bom igral niz kvalifikacijskih turnirjev za Alps Tour, tretjo poklicno evropsko golf ligo. Od leta 2008 imam status playing PRO, ne pa še učitelja golfa, zato v Bolgarijo potuje moj kolega Damjan Murgelj," pove Sebastjan Ajster – Seba. Začetniške zamahe je začel prav na igrišču Mokrice.

Bogdan Palovšnik, ki je tudi igral dvodnevni turnir in je direktor igrišča Mokrice, pravi, da ob koncu sezone upoštevajo najboljše rezultate na štirih od petih turnirjev učiteljev golfa in prvi trije potujejo kot ekipa PGA SLO na vsakoletno evropsko prvenstvo v Turčijo.

"Na posamično evropsko prvenstvo v Bolgarijo potuje letos Damjan Murgelj, učitelj golfa, ki je igrišče Mokrice v dveh dnevih odigral s 146 udarci, ali štirimi nad parom igrišča. Le za udarec je za njim zaostal Daniel Kraljič," doda Palovšnik.

Daniel Kraljič, ki se je do zdaj udeležil največ ekipnih evropskih prvenstev, je komentiral nekoliko slabšo udeležbo na tem dvodnevnem turnirju.

"Udeležujem se vseh teh turnirjev, ker spoštujem PGA, imam rad golf, tudi če mi ne gre najboljše na kakšnem turnirju. Ob tako malo vadbe, rezultat na tako težkem igrišču niti ni slab. Murglja sem do desete luknje že ujel, a je bil v finišu nato za udarec boljši po dveh dnevih igre," je dodal Daniel Kraljič, ki je še vedno "Kralj(ič)" slovenskega golfa.

Galerija