© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
10.09.2015 09:47:25

Edinstvena trasa 4. Triglav teka

triglavtek.si/

Šest razdalj. Pet tekov. Različne generacije. Dobrodelnost. Vrhunski športniki. Zabaven program. Zanimive nagrade.

Za vsakogar nekaj, torej. Pred vrati je 4. Triglav tek, na katerem bo v soboto, 12. septembra, svoji osebni zmagi naproti teklo več kot 2000 tekačev.

Drugo septembrsko soboto se bodo izpred kongresnega centra na Brdu pri Kranju skozi zgodovinsko bogat park različne generacije – razlika med najmlajšim in najstarejšim tekačem je kar 77 let – pomerile na šestih razdaljah: na 21 in 10 kilometrov, družinskem teku na 3,4 kilometra, otroškem teku Kuža Pazi na 300 ali 600 metrov in v novi kategoriji, poslovnem štafetnem teku na 3 x 3,4 kilometra.

Tradicionalni tekaški dan ne bo imel le športne note, temveč tudi dobrodelno. Ob zavedanju, kako potrebna je pomoč otrokom, bodo udeleženci tega športnega praznika najprej tekli za plemenit namen in šele nato za dober rezultat. Zavarovalnica Triglav bo na dogodku kranjski, novomeški, murskosoboški in slovenjgraški porodnišnici predala donacijo za nakup zdravstvene opreme.

ŠPORTNIKI V VLOGI NAVIJAČEV IN TEKAČEV
Ob progi bodo udeležence že četrtega Triglav teka spodbujali vrhunski športniki, zagovorniki zdravja in dobrodelnosti. Med njimi bosta tudi naš najboljši smučarski skakalec Peter Prevc in najboljši biatlonec Jakov Fak, ki se je s tekači družil že na posebnih pripravljalnih treningih. "To je svojevrsten dogodek, na katerem lahko enkrat letno športniki uživamo v teku znotraj prekrasnega posestva Brdo, med letom zaprtega očem javnosti. To je tek, na katerem se družimo, zabavamo in v miru pogovarjamo z udeleženci. To je dogodek, na katerem vidiš nasmejane obraze vseh starosti, in prireditev, na kateri lahko vsakdo naredi nekaj dobrega za zdravje ter boljše počutje sebe in drugih.«

triglav tek2
triglavtek.si

Fak pa z ostalimi člani biatlonske reprezentance ne bo navijal le za rekreativne tekače, temveč tudi za svoje športne kolege. V vlogi tekačev se bodo namreč predstavili deskar Žan Košir, ki bo skupaj s Kuža Pazijem tekel z najmlajšimi, smučarska tekačica Vesna Fabjan in skakalec Jurij Tepeš, ki bosta pretekla 10-kilometrsko preizkušnjo, ter nekdanji smučarski skakalec Samo Gostiša, ki se bo podal na polmaratonsko progo.

V RITMIH SKUPINE TABU
Ritem dogajanju bo na prizorišču Triglav teka dajala ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin Tabu. Pridružil se jim bo tudi Samuel Lucas & The Groove station. Za piko na i tekače na 10, 21 km in poslovnem štafetnem teku čaka še atraktiven "goody bag". V njem bodo tekaška majica in odsevni trak za pripenjanje štartnih številk. Absolutne zmagovalce v moških in ženskih kategorijah ter na družinskem in poslovnem teku čakajo pokali in zanimive praktične nagrade.

TRASA TEKA
Proga poteka znotraj protokolarnega posestva in se vije skozi neokrnjeno naravo, po zaprtem delu parka Brdo – v lovišču. Start in cilj bosta na prireditvenem prostoru pred kongresnim centrom na Brdu pri Kranju.
URNIK TEKAŠKIH PREIZKUŠENJ
09.30 start poslovnega teka na 3 x 3,4 km
09.35 start družinskega teka na 3,4 km
10.45 start teka na 10 in 21 km
13.00 start otroškega teka
Prevzem štartnih številk bo zaradi velikega števila na prireditvenem prostoru na Brdu organiziran že dan pred prireditvijo, 11. 9. 2015, od 16. do 19. ure. Številke bo mogoče prevzeti tudi na dan prireditve, 12. 9. 2015, od 7. do 9. ure.

Na prireditvenem prostoru pred kongresnim centrom na Brdu pri Kranju bodo postavljeni večnamenski šotor, WC in info točka. Poskrbljeno bo tudi za zdravstveno oskrbo. Parkiranje bo zagotovljeno na sami lokaciji Triglav teka pred Hotelom Brdo.

triglav tek1
triglavtek.si

Program se bo s pozdravnim nagovorom člana uprave Zavarovalnice Triglav Tadeja Čorolija na glavnem prizorišču začel ob 8.55 uri. Sledila bo predaja donacij predstavnikom štirih slovenskih porodnišnic, po tem pa bodo za izjave na voljo predstavniki Zavarovalnice Triglav, prejemniki donacij in znani slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka.

Za več informacij obiščite spletno stran www.triglavtek.si ali pokličite številko 041 782 510. Utrinke z lanskega Triglav teka pa si oglejte tu.