© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
28.07.2015 09:55:44

Balinanje: Kosarjevo vabilo za turnir na Krimu

zf

Za balinarji je obdobje aktivnega odmora, ko so nastopali tudi na raznih turnirjih doma in v tujini. Nastopil je čas resnega dela, treningov in skupnih priprav za drugi del sezone, ko bo kopica važnih mednarodnih tekmovanj in prvenstev.

Začeli bodo mladi, nad katerimi bdi selektor za starostne kategorije U-18 in U-14 Anton Kosar. Ljubljančan je bil v Postojni, kjer je preveril, kaj delajo in kako so pripravljeni potniki za mladinsko svetovno prvenstvo prvi teden septembra v Casablanci (Maroko). Zanimala ga je trenutna forma Matije Povha, Erika Čeha in Nika Švare. V sredo in četrtek, 29. in 30. julija, jih je povabil v ljubljansko dvorano Zarja, trening bo obsegal tudi tek po Tivoliju za izboljšanje telesne pripravljenosti posameznika, pridružila pa se jim bosta še Ljubljančan Žan Sodec in Nejc Žerjal iz Pliskovice.

Kosar je že določil obe slovenski selekciji, ki se bosta 15. in 16. avgusta spoprijeli z reprezentancami Italije, Francije, Monaka, Srbije in Hrvaške na mednarodnem turnirju (U-15) na ljubljanskem Rakovniku. Našo A reprezentanco sestavljajo Gašper Povh, Nik Švara (Postojnska jama), Žan Sodec (Krim), Denis Drofenik in Matic Štraus (Rogaška), v B reprezentanci (vodil jo bo Pavel Švara) pa bodo igrali Jan Guštin (Skala), Črt Gombač (Postojnska jama), Jaka Štremfel (Hrast) ter Kristjan in Matjaž Zaletel iz Goriških Brd.

V eno ali drugo selekcijo bodo vključili tudi Jureta Fabjana (Hrast), ki je že nekaj časa na seznamu obetavnih mladih igralcev. Tudi Italijani so že določili reprezentante. Trener Gianfranco Papa bo v Ljubljano pripeljal naslednjo peterico: Davide Braido, Patrizio Carli, Marco De Re, Riccardo Lovatello in Ivan Soligon, ki so se izkazali tudi na nedavnem državnem prvenstvu v Cumiani (Torino).