© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zr
zr
12.07.2015 19:50:33

Vindiš in Elan na skupnem vrhu

arhiv Ekipe

Na tretjem letošnjem tekmovanju padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala na Bavarskem sta ekipa Elana in Gorazd Vindiš zasedla tretje mesto in se utrdila v skupnem vodstvu.

Glavna vloga je tako kot lani pripadla težkim in neugodnim vremenskim razmeram, veter je namreč nenehno spreminjal hitrost in smer in praktično vse ekipe so občasno morale priznati premoč višji sili. V teh razmerah so se najboljše znašli, sicer nekoliko presenetljivo, Avstrijci, ki so z ekipo Red Bull prvič v svetovnem pokalu stali na najvišji stopnički, kjer so jim družbo delali še Nemci in slovenski Elan. Ekipa Elan v postavi Gorazd Vindiš, Peter Balta, Matjaž Pristavec, Borut Erjavec in Matej Bečan je imela velike težave že v drugi seriji, ko so padli na 15. mesto, zahvaljujoč izkušnjam in tudi napakam drugih pa so se na koncu le uspeli uvrstiti na stopničke, ki so jim prinesle še trenutno vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Med našimi je najboljše svoje delo opravil Gorazd Vindiš, ki je letos očitno v dobri formi, saj je prvemu mestu, ki ga je osvojil na uvodni tekmi na reki, dodal še tretjega v Nemčiji, kar mu zadošča za vodilni položaj v skupnem seštevku po polovici tekmovanj. »

"Glede na to, da sem tukaj nastopal že lani, sem bil na razmere dobro pripravljen, lanskoletna izkušnja pa mi je bila očitno v veliko pomoč. Izjemno sem vesel, da sem ob mojem prvem nastopu v najboljši slovenski ekipi dodal svoj kamenček v mozaik novega uspeha. Vse letošnje uvrstitve mi dajejo veliko motivacije za nadaljevanje letošnje sezone," je bil po razburljivem tekmovanju izjemno vesel Gorazd Vindiš.

Pred padalci je zdaj tritedenski premor, ki ga bodo izkoristili za polnjenje baterij in treninge, kajti v avgustu jih čaka novo tekmovanje za točke svetovnega pokala v italijanskem Bellunu, konec avgusta pa še evropsko prvenstvo v Bolgariji.

Ekipe: 1. Red Bull (Avt) 80 cm, 2. Sportfördergruppe (Nem) 100, 3. Elan (Vindiš, Balta, Pristavec, Erjavec, Bečan) 101
Moški: 1. Egger (Avt) 5, 2. Asztalos (Mad) 6, 3. Vindiš 8, 15. Pristavec 14
Svetovni pokal (3/6): ekipe: 1. Elan 560, 2. Dukla 2 (Češ) 505, 3. CISM (Mad) 500
Moški: 1. Vindiš 160, 2. Gečnuk (Češ), Asztalos (Mad) 136