© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
22.12.2014 12:05:59

Borčnik stisnil roko svetovnima rekorderjema

sm

Derbi dveh najboljših ekip italijanske serie A je pripadel balinarjem BRB Ivree, ki so pred domačimi navijači s fantastično predstavo gladko ugnali Pontese.

Obračun večnih tekmecev so precej boljše začeli domačini, ki so s pridom izkoristili prednost domačih igrišč v klasičnih igrah. BRB Ivrea je hitro prišla do vodstva s 6:0, lepo priložnost za znižanje izida pa so gostje zapravili v četvorki, ko so v zadnjem obratu iz rok izpustili minimalno prednost.

Balinarji Ponteseja so se nadejali, da bodo v tehničnih disciplinah uveljavili svojo prednost, a so domačini nadaljevali z vrhunsko predstavo. Še posebej sta zablestela Maurro Roggero in Emanuelle Ferrero, ki sta v dramatičnem obračunu v štafetnem zbijanju z 61:58 ugnala Aleša Borčnika in Stefana Pegorara ter s svojim rezultatom postavila nov svetovni rekord v tej disciplini. S tem je bilo možnosti za preobrat gostov dokončno konec in Aleš Borčnik, Jasmin Čaušević ter Zoran Rednak so doživeli drugi poraz v sezoni.

Novo zmago sta v dresu Borgoneseja zabeležila Jure Kozjek in Erik Petrič, ki sta slavila na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Val Meruli ter se prebila na trenutno četrto mesto, ki še vodi v končnico za prvaka. Praznih rok so v derbiju Serie B ostali člani Canove Primož Brezovec, Gregor Sever, Klemen Podgoršek in Senad Ramić, ki so tesno izgubili na gostovanju pri vodilnem Bellunu.


Serie A, 6. krog: Val Merula - Borgonese 7:17, La Perosina - Masera 22:2, Brb - Pontese 18:6, Ferriera - Gaglianico 19:5; vrstni red: Brb 12, La Perosina 10, Pontese 8, Borgonese 7, Gaglianico 5, Masera 4, Ferriera 2, Val Merula  0.
Serie B, 6. krog: Pederobba - Granata 17:7, Snua - Quadrifoglio 10:14, Noventa - Villaraspa 17:7, Belluno - Canova 14:10; vrstni red: Belluno 10, Quadrifoglio 8, Canova in Pederobba 7, Villaraspa in Noventa 6, Snua 2, Granata 0