© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
30.11.2014 14:44:59

Slavje gostujočih ekip

db

V 6. krogu superlige so prevladovale gostujoče ekipe, ki so od osmih možnih točk osvojile kar sedem in le eno prepustile gostiteljem.

Od domačih ekip je uspelo edino točko osvojiti le Luki Koper v srečanju proti Krimu, pa še to v sami končnici tekme, ki so jo po zaostanku s 7:11 z delnim izidom 6:2 dobili Koprčani. Pri domačih je tri zmage dosegel Gregor Moličnik, pri gostih pa je enak podvig uspel Žigi Šinkovcu. Da je Krim izpustil iz rok zanesljivo zmago, je precej pripomogel slab dan sicer ključnega igralca Krima Senada Ramiča, ki mu v treh igrah ni uspelo osvojiti niti ene točke. Kljub osvojeni točki Koprčani še vedno ostajajo na zadnjem mestu na lestvici z istim številom točk kot predzadnja Košana.
 
Hrast se je po zmagi na gostovanju pri Planini Ribnikar AS utrdil na drugem mestu. Kobjeglavci so si po izenačenih klasičnih igrah odločilno prednost pričakovano priigrali v disciplinah hitrostnega in štafetnega zbijanja, ki so ga dobili z delnim izidom 6:0. Pri gostih so po trikrat zmagali Anže Petrič, Martin Zdauc in Marko Švara, pri domačih pa je bil s petimi osvojenimi točkami najboljši Jaka Kosirnik.
 
Lokateks Trata ostaja brez izgubljene točke tudi po gostovanju v Sežani pri Skali, ki doslej v domači dvorani še ni izgubila srečanja. Sežanci so se tokrat favoriziranim gostom dobro upirali vse do izida 6:6, potem pa so Ločani prestavili v višjo prestavo in rezultat postopoma višali vse do končne zmage s 17:9. K visoki zmagi Lokateks Trate so s tremi zmagami izdatno pripomogli Dejan  Koren, Damjan Sofronievski in Goran Vujanović.
 
Pravi drami so bili priča gledalci v balinarski dvorani na Pivki, kjer je bilo srečanje med ekipama z dna lestvice Košano in Anteno Portorož izenačeno od prve do zadnje minute. Košanci, ki so v preteklem krogu z zmago nad Luko Koper vknjižili svoje prve točke, so nameravali vzeti skalp še drugemu obmorskemu ligašu. Po izenačenem izidu v posameznih fazah tekme in delnih izidih 4:4, 6:6 in 8:8 je odločitev padla v disciplini štafetnega zbijanja, ki je pripadla gostom iz Belega Križa. Ti so povedli z 10:8 in prednost dveh točk ohranili do konca tekme, ki so jo dobili z rezultatom 14:12. Junak srečanja v gostujoči ekipi je bil s po tremi zmagami Nikola Đorđević.
 


Izidi 
Luka Koper - Krim 13:13, Planina Ribnikar AS - Hrast 11:15, Skala - Lokateks Trata 9:17, Košana - Antena Portorož 12:14
 
Vrstni red
Lokateks Trata 12, Hrast 9, Planina Ribnikar AS 7, Krim in Skala 6, Antena Portorož 4, Košana in Luka Koper 2