© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
05.09.2014 12:49:47

Ljubljanski derbi na Brdu

db

V 2. krogu balinarskih državnih lig se bosta jutri ob 16. uri v derbiju 1. lige vzhod spopadla ljubljanska ligaša Brdo in Sloga, ki bosta na Brdo privabila številne navijače obeh klubov.

Domače Brdo bo v primerjavi s preteklo sezono nastopilo oslabljeno, saj sta ga zapustila ključna igralca Matjaž Progar, ki bo v novi sezoni igral za državnega prvaka Lokateks Trato, in Matjaž Pelc, ki je prestopil k današnjemu nasprotniku, Slogi iz Sneberja.

V preostalih srečanjih 1. lige vzhod bodo igrali: Center Kranj - Mengeš Rakoll, Rogaška Crystal - Čirče VAN DEN in EIS Budničar - Tržič AC Žepič.

V prvi ligi zahod bo Ilirska Bistrica gostila Postojno, ki je v prvem kolu presenetila Trto iz Svetega Antona, ki velja zaradi odmevnih okrepitev v novi sezoni za enega od favoritov za naslov prvaka lige. V preostalih srečanjih 1. lige zahod bodo igrali: Planina Petrič - Zabiče, Dragomer - Orlek Javor in Trta Sv. Anton - Agrochem Šempeter.

V prvi državni ligi za članice bo aktualni državni prvak Krim v derbiju kola gostil večnega tekmeca za vrh lestvice Kolektor iz Idrije. V preostalih srečanjih bo Šiška gostila Bistrico, Deskle pa Milje. 



Pari v drugoligaški konkurenci

2. liga zahod: Modri val - Gradna Obrov, Tabor Ozeljan - Žiri, Logatec - Cesta, Jadran Hrpelje - Kolektor Idrija 
2. liga sever: Hoče - Buldog, AMD Trbovlje - Angel Besednjak, Velenje Premogovnik - prost
2. liga center (že danes): Ilirija - Bistrica, Rogovila - Loka 1000, Jesenice - Svoboda, Trata mladi - Zarja