© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
24.08.2014 13:27:02

Za balinarski uvod bivša prvaka

db

Zadnjo soboto v avgustu se začne nova balinarska sezona v državnih ligah za člane in članice.

V 1. ligi vzhod se bosta v Sneberju spopadla bivša državna prvaka Sloga, ki je bila prvak države leta 2006, in kranjski Center, ki je zmagal v letih 2003 in 2004. Po prehodu super lige v dvorane pa so tako Ljubljančani kot Kranjčani izstopili iz elitne državne lige, ker eni in drugi nimajo lastne dvorane. Kljub temu, da sta tako Sloga kot Center danes le bledi senci ekip, ki sta pred leti osvajali naslove državnih prvakov, pa bo srečanje kljub temu zanimivo, saj gre za prestižni dvoboj ljubljanskega in kranjskega prvoligaša. V preostalih srečanjih bodo igrali: Rogaška - Budničar, Mengeš - Tržič in Čirče - Brdo.

V 1. ligi zahod bo okrepljena Trta iz Sv. Antona gostovala pri Postojni, kjer bo skušala osvojiti prve točke. Na gostovanje v Šempeter oziroma v Pivko potujeta tudi nova prvoligaša Dragomer in Zabiče, ki bosta že na začetku skušala dokazati, da si zaslužita napredovanje med prvoligaši. Zanimivo bo tudi srečanje Ilirske Bistrice in Planine Petrič.

V 1. ligi za članice bo državni prvak Krim gostoval pri Miljah in želel že na svojem premiernem nastopu dokazati, da bo tudi letos, kljub pomladitvi ekipe, ponovno ciljal na osvojitev naslova državnih prvakinj. V preostalih srečanjih bodo igrale Kolektor Idrija - Svoboda in Bistrica - Deskle, medtem ko je Šiška v prvem kolu prosta.

Poleg prvoligašev štartajo v novo tekmovalno sezono tudi drugoligaši.
2. liga zahod: Jadran Hrpelje - Modri val, Kolektor Idrija - Tabor Ozeljan, Žiri - Logatec in Cesta Gradna - Obrov.
2. liga center: (igrajo v petek, 29. 8): Jesenice - Trata mladi, Svoboda - Ilirija, Loka 1000 - Zarja in Bistrica - Rogovila.

V nedeljo, 31. avgusta, bo na sporedu tudi nadaljevanje (7. krog) državnih lig za mladince in dečke. Najelitnejša superliga, ki se igra v dvoranah v jesensko-zimskem terminu, pa se bo začela v soboto, 18. oktobra, natanko 14 dni po končanem evropskem članskem prvenstvu v Kopru.