© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(ou)
(ou)
15.08.2024 14:50:21

Kamniški odbojkarji s pomlajeno zasedbo

psno

Odbojkarji Calcit Volleyja so v začetku tedna začeli priprave na novo sezono, v kateri bodo po dolgih letih igrali le v obeh domačih tekmovanjih in v pokalu CEV.

Trener ekipe bo Gašper Ribič, njegov pomočnik Gregor Rozman, od lanske sezone, v kateri so Kamničani osvojili pokalni naslov, pa je ostalo šest igralcev: Jure Okroglič, Črt Bošnjak, Uroš Pavlović, Luka Lazar, Jurij Oman in Matevž Karadža Pevc. V letošnji kamniški zasedbi bo šest novincev, peterica je že znanih, to sta 22-letni podajalec Urban Blaževič in sprejemalec Teo Podobnik, ki sta lani igrala za drugo ekipo Calcit Volleyja, štiriindvajset let je star tudi kubanski podajalec Julio Alberto Gomez Galvez, ki lani je igral za Posojilnico Aich/Dob, leto manj ima sprejemalec Maj Nanut, ki je zadnje štiri sezone igral za Triglav, medtem ko ima Vid Suhadolnik 19 let. Ime novega korektorja bo znano v prihodnjih dneh.

Ker so Matevž Karadža Pevc, Jurij Oman in novinec v ekipi Vid Suhadolnik, prišel je iz Panvite Pomgrad, na pripravah slovenske reprezentance do 20 let - od 26. avgusta do 7. septembra jo čaka evropsko prvenstvo v Srbiji in Bolgariji -, trenutno Ribič lahko računa le na sedem igralcev, ki bodo v novi sezoni nosili kamniški dres.

"Ob vseh treh mladinskih reprezentantih čakamo, da se nam pridruži še korektor, ki bo tujec, ter Črt Bošnjak, ki pa je trenutno še v fazi rehabilitacije. Ekipi sta se pridružila še dva naša mlajša igralca, Nik Drnovšek in Jon Jensterle, do odhoda na študij v ZDA pa bo z nami treniral tudi Miha Okorn. V prvem tednu priprav bomo trenirali le dopoldne, in sicer bomo ves čas v dvorani ali fitnesu, večja intenzivnost pa bo začela prihodnji teden," je o začetku priprav dejal eden najuspešnejših kamniških trenerjev, ki je bil z žensko ekipo Calcit Volleyja trikrat državni prvak, enkrat namesto obolelega tedanjega trenerja Gregorja Rozmana, dvakrat je z njo slavil tudi v srednjeevropski ligi in enkrat v domačem pokalnem tekmovanju, tako kot tudi z moško ekipo. Ob tem je bil kot igralec s Kamničani tudi trikrat državni prvak in enkrat pokalni prvak.

Že prihodnji teden bo intenzivnost treningov večja, prav tako bodo začeli trenirati tudi popoldne, v zadnjem avgustovskem treningu pa bo treningov še več. Prve tekme so načrtovane v septembru, za začetek eno na teden, v nadaljevanju dve. "Prvo tekmo bomo igrali proti ravenskemu Fužinarju, nato bodo sledile tekme s Kranjčani, Dobom, Alpacem Kanalom, teden dni pred začetkom prvenstva pa nas čaka še turnir v Kranju. Tekem bo dovolj, kajti ekipa bo v precej spremenjeni zasedbi in se mora še uigrati," je Ribič povedal glede pripravljalnih tekem.

Glede na pomlajeno zasedbo bodo kamniški cilji v letošnji sezoni nekoliko nižji, vsaj uradni, vseeno pa to ne pomeni, da se bodo odrekli boju za najvišja mesta. Ker Kamničani v srednjeevropski ligi letos ne bodo igrali, bodo imeli več časa za treninge. "Prvi vrhunec nove sezone bo že januarja prihodnje leto, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije, tako da bomo imeli do takrat dovolj časa, da najdemo tisto ekipo, ki bo nosila največje breme, in da se fantje 'začutijo' na igrišču," je še dodal Ribič, ki s svojimi varovanci še čaka na nasprotnika v drugem krogu pokala CEV. To bo ali belgijska ekipa Leuven ali poraženec kvalifikacij lige prvakov med ekipama Benfica Lizbona in Guaguas Las Palmas, s katerim so Kamničani igrali že pred tremi leti. "Ne glede na to, s kom bomo igrali v drugem krogu, bo šlo za kakovostno ekipo, vendar bo to dobra preizkušnja za našo pomlajeno ekipo," je o žrebu v pokalu CEV dejal Ribič.

Že v prvem krogu državnega prvenstva bodo Kamničani igrali z ACH Volleyjem.