© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
26.09.2019 12:19:38

KAKŠNE BESEDE! Sam je osvojil ZLATO na evropskem prvenstvu, zdaj je PRED POLFINALOM tako nagovoril SLOVENSKE ODBOJKARJE!

Profimedia

Tudi košarkarji dihajo z odbojkarji.

Če kdo, potem tisti, ki so že stali na najvišji stopnički, vedo, kaj se zdaj dogaja slovenskim odbojkarjem, v kakšnem položaju so in kakšno priložnost imajo. Edo Murić je eden takih, bil je del istanbulske zlate pravljice.

Murić z velikim zanimanjem spremlja tudi odbojkarsko prvenstvo in pravi, da je lepo videti veliko število navijačev v Stožicah. "Mislim, da že vse od tistih odločilnih bojev v Istanbulu pred dvema letoma na evropskem prvenstvu nisem videl takšne evforije, kot vlada ta trenutek. To mi vzbuja lepe spomine, še posebej to velja za zadnjo tekmo z Rusijo. Pogrešam to, in upam, da bomo tudi s Cedevito Olimpijo v novi sezoni uspeli ustvariti vsaj polovico takšnega vzdušja v dvorani Stožice. Užitek je igrati pred polnimi tribunami. Odbojkarji si te evforije in polnih tribun absolutno zaslužijo, v četrtek pa znova pričakujem noro vzdušje v Stožicah."

Po njegovem mnenju je prav vidna sprememba, ki se je zgodila v igri slovenske reprezentance z začetkom izločilnih bojev. "Zdaj, ko popravnega izpita več ni, igrajo povsem drugače, kot pred tem. Pokazali so veliko več želje in karakterja kot v skupinskem delu. Šele zdaj me je dejansko zajela ta odbojkarska mrzlica, lahko pa povem, da spremljam vsako tekmo in našim fantom želim vse najboljše v tej končnici prvenstva. Borijo se, želijo si uspeha, vidi pa se, da tudi oni premorejo to, kar smo imeli vsi v naši reprezentanci pred dvema letoma na evropskem prvenstvu, ko smo osvojili evropski naslov."

Murić upa, da je slovenskim reprezentantom po spektaklu z Rusijo ostalo še dovolj moči za polfinale s Poljsko. "Fantom sporočam, da naj verjamejo vase, in da zdaj, ko jih le še dve zmagi ločujeta od naslova evropskega prvaka, na vsaki tekmi zaigrajo energično. Le tako lahko zabeležijo še dve zmagi, ampak to tako ali tako vedo tudi sami. Vsi verjamemo v njih, z željo, energijo in pravim karakterjem ter kančkom sreče pa verjamem, da lahko posežejo po naslovu evropskega prvaka, kar jim iskreno tudi želim. Vem, kakšna evforija je vladala, ko smo mi postali evropski prvaki, in vsem slovenskim športnikom, športnicam in ekipam želim, da tudi sami to okusijo."