© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
23.09.2019 09:44:33

NAVIJAČI, slovenski selektor VAS IZZIVA! Vse lepo, TODA OD VAS POTREBUJEM ... Morate videti, KAJ!?

Jurij Kodrun

Selektor Slovenije Alberto Giuliani je pred izjemno pomembno četrtfinalno tekmo z Rusijo (20.30) s posebno nalogo izzval navijače.

Po tem, ko je Slovenija v velikem slogu premagala Bolgarijo in se uvrstila med osem najboljših ekip na stari celini, jo zdaj še enkrat v petih dneh čaka obračun z Rusijo. Na zadnji tekmi skupinskega dela so bili s 3:0 boljši odbojkarji Rusije, toda v slovenskem taboru se zavedajo, da bo ponedeljskova tekma povsem drugačna. 

Tudi kar zadeva navijačev, ki so se s svojim glasnim navijanjem skozi cdeloten skupinski del, svojo glasnost pa so nadgradili na tekmi z Bolgarijo. To je opazil tudi selektor Alberto Giuliani. Ta je precej debelo pogledal vsakogar, ki je vprašal ali pripomnil karkoli o tem, da so bili in da so igralci videti zelo motivirani. "Se šalite? Štiri mesece trdo treniramo dvakrat na dan, potem pa pridejo izločilni boji domačega evropskega prvenstva … Res, na tem svetu manjka le še to, da bi po vsem tem in na taki točki tekmovanja videl nemotivirano ekipo. To bi bil vrhunec absurda, brez razmišljanja bi nas lahko oklicali za nenormalne," Giuliani ne bi mogel biti bolj neposreden in za srečanje z Rusijo je napovedal še bolj fanatičen pristop, enaka pa je njegova logika, ko gre za gledalce v Stožicah. "Tudi zanje velja, da gre za izločilne boje, in od njih pričakujem enak razvoj, enak napredek. Tako kot svojo ekipo sem jih v skupinskem delu ves čas hvalil in mislil smrtno resno, proti Bolgariji so glede intenzivnosti sodelovanja z dogajanjem na igrišču naredili korak naprej in bili resnično sijajni. Toda hkrati s to pohvalo prihaja izziv zanje. Proti Rusiji lahko naredijo še več in morajo narediti še več," se je selektor spustil v vode, v katerih kakega strokovnjaka vidimo nadvse redko.

slovenija odbojka navijaci
Jurij Kodrun

"Tako kot proti Rusiji potrebujem še več nekaterih zadev od svojih igralcev, potrebujem tudi še več nekaterih zadev od našega občinstva. Verjamem, da bodo obojni vedeli, o čem govorim, jaz pa bom ponovno tisti, ki bo ene in druge kar najbolje mogoče spodbujal," je verjetno namigoval na še večjo predrznost in še več pritiska na nasprotnika, ki se je tako z naslova slovenskih odbojkarjev kot z naslova slovenskega občinstva proti Bolgariji pojavil prvič – pri čemer seveda govorimo o nekaterih potezah na dopustni strani meje športnega. Vključno s selektorjevimi kletvicami – sloviti 'cazzo' je letel tako na igrišče kot na tribune, po pravilu kot dodatna spodbuda v trenutkih največjega zanosa. "Ne bova konkretno o besedah, sploh če so take narave – je pa res, da sem naredil vse za to, da bi gledalce spravil v tekmo in čim bolj na igrišče."

Kar se pri odbojki največkrat pozna pri uspešnosti servisa domače ekipe, napakah pri servisu nasprotne in bloku. "To so bili elementi, ki so proti Bolgariji izstopali in ki bodo proti Rusiji preprosto ključni. Ravno z njimi lahko obrnemo podobo s prve tekme proti tej reprezentanci," je prepričan Giuliani in podobno optimistično je dodal: "Prepričan sem, da so se na prvi tekmi moji fantje naučili vse, kar se je bilo treba naučiti. Po eni strani je zelo čudno, da moramo takoj spet igrati z Rusi, hkrati pa lahko to jemljemo kot drugo priložnost, kar se v življenju ne dogaja pogosto. Ta tekma bo zgodba povsem zase in verjamem, da bo tokratna zgodba drugačna od tiste iz zadnjega kroga skupinskega dela."