© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.06.2017 17:59:11

Falasca ni več selektor čeških odbojkarjev

Španski odbojkarski trener Miguel Angel Falasca, ki je češko izbrano vrsto prevzel februarja lani, je po koncu svetovne lige odstopil z mesta selektorja. Kdo bo njegov naslednik, vodstvo češke odbojkarske zveze še ni objavilo, čeprav sta do evropskega prvenstva na Poljskem le še dobra dva meseca.

Češka je v drugem razredu svetovne lige osvojila šele osmo mesto s štirimi zmagami in petimi porazi, z osmimi zmagami in porazom je bila prva Slovenija, ki jo konec tedna v Avstraliji čaka zaključni turnir, zato se je 44-letni Falasca odločil za odstop. Španski trener, ki je kot igralec s špansko reprezentanco leta 2007 osvojil naslov evropskega prvaka, je dodal, da odstopa iz osebnih razlogov.

Ker se evropsko prvenstvo na Poljskem, Češka bo igrala v skupini B, v kateri so še Italija, Slovaška in Nemčija, nezadržno približuje, bo moralo vodstvo češke odbojkarske zveze v čim krajšem možnem času najti zamenjavo za Falasco, ki bo v prihodnji sezoni vodil ekipo Gi Group Monza v italijanski serii A1.