© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.03.2017 08:30:07

Odbojkarice danes za pokalni naslov, odbojkarji s polfinalnima tekmama

Na zaključnem turnirju odbojkarskega pokala Slovenije v Kranju bodo danes na sporedu kar tri tekme. V moški konkurenci bomo dobili oba finalista, v ženski pa se bodo odbojkarice Calcita Volleyballa in Nove KBM Branika pomerile za letošnjo pokalno lovoriko. Finalna tekma bo na sporedu ob 20.30.

Aktualne državne prvakinje so v petkovem polfinalnem obračunu brez večjih težav premagale Formulo Formis, prav tako pa so se pričakovano v finale uvrstile branilke pokalnega naslova, ki so bile boljše od Volleyballa Ljubljane. Mariborčanke bodo tako "lovile" že svojo šestnajsto pokalno lovoriko, Ljubljančanke pa tretjo. V lanskem finalu so bile boljše bankirke, ki so v letošnji sezoni že štirikrat premagale Calcit Volleyball.

Že ob 14. uri pa se bodo v polfinalu moškega zaključnega turnirja odbojkarji ACH Volleyja srečali s Krko. V tej tekmi so Ljubljančani, ki so do zdaj v pokalnem tekmovanju slavili devetkrat, izraziti favoriti, veliko težje delo pa bodo v drugem polfinalnem srečanju, ki se bo začelo ob 17. uri, imeli branilci naslova, odbojkarji Calcita Volleyballa. Domačin turnirja Triglav Kranj je v letošnji sezoni v domačem prvenstvu že premagal tako Kamničane kot Ljubljančane, pred svojim navijači pa bodo naredili vse, da bi se prvič v zgodovini kluba uvrstili v finale pokala Slovenije.