© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.09.2016 10:20:34

Slovenske odbojkarice začenjajo kvalifikacije za EP

Drago Wernig - TAKA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri odigrala prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Bruna Najdiča se bodo v Brnu v skupini F najprej pomerile z Belorusijo, nato pa bodo njihove tekmice še Čehinje in Grkinje.

Drugi turnir bo teden pozneje v Mariboru, na prvenstvo, ki bo v Gruziji in Azerbajdžanu, pa se bo uvrstila le prva ekipa z dveh turnirjev kvalifikacijske skupine, druga bo odšla v dodatne kvalifikacije.

Slovenska izbrana vrsta se je na kvalifikacije, skozi katere se bo skušala še drugič zaporedoma prebiti na evropsko prvenstvo, pripravljala tudi v Mariboru, selektor Najdič, ki se je v prvem delu priprav soočal tudi z nekaj poškodbami in boleznimi, je bil kljub temu z opravljenim zadovoljen.

V pripravah na kvalifikacije je prejšnji teden reprezentanca gostovala na Slovaškem, kjer je v Litovskem Janu odigrala tri prijateljske tekme z gostiteljicami, ki so jih letos izločila v polfinalu evropske lige. Tokrat pa so bile Najdičeve varovanke uspešnejše, dobile so dve tekmi, eno pa izgubile.

"Veseli me, da smo v dvigu forme. Tokrat smo bili povsem druga ekipa kot v polfinalu evropske lige, dvakrat premagati ambiciozno Slovaško, ki želi biti prva v svoji kvalifikacijski skupini, in to v gosteh, ni kar tako. Pa tudi v prvi tekmi, ki smo jo izgubili, ni bilo tako slabo. Punce so približale tistemu, kar si želim, pokazale so borbenost in pa tudi ekipno kakovost, kar v statistiki ne piše. Lahko pa rečem, da sem dokaj zadovoljen z vsemi elementi. O posameznicah ne bi podrobno, vse si zaslužijo pohvale, vesel sem, da se dvigajo tudi Iza Mlakar, Anja Zdovc in Valentina Založnik, ki so bile z igrišč dolgo odsotne in niso bile z nami v evropski ligi," je po tekmah s Slovakinjami dejal selektor Najdič.