© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
02.07.2016 19:03:53

Slovenci osvojili skupino svetovne lige, Nemci napovedali nogometno maščevanje

cev

Slovenska odbojkarska reprezentanca je zmagovalka tretje skupine svetovne lige.

V finalu zaključnega turnirja v Frankfurtu je premagala gostitelje, zmagala s 3:1 (19, 18, -21, 20) in se v svojem debiju v tem tekmovanju uvrstila v drugo kakovostno skupino.

Slovenci pred 2200 gledalcev v Frankfurt Areni v prvih dveh nizih niso imeli nobenih težav. Čeprav so jih mnogi postavljali v vlogo favoritov, pa nihče ni pričakoval, da bodo tako superiorni. Od Nemcev so bili boljši v vseh elementih, niso imeli niti ene slabe točke in so se do vodstva z 2:0 praktično sprehodili.

A v takem ritmu niso zdržali. V tretjem nizu ni bilo več pritiska s servisi, pojavljati so se začele napake, kar so nepopustljivi Nemci znali kaznovati. Dobili so tretji niz, a to je bilo to tudi vse. Gianiju je uspela zamenjava podajalca, servis se je povrnil, ko pa ta deluje, so tekmeci bolj ali manj brez moči. In tako je bilo v četrtem nizu z Nemci.

Napovedovalcu v dvorani tako ni preostalo drugega, kot da ponavlja, da je Nemce premagala srebrna ekipa z evropskega prvenstva, navijačem pa je navdal z upanjem, da bo mogoče zvečer drugače in da se bo elf na evropskem nogometnem prvenstvu maščeval Andrei Gianiju in preostalim italijanskim članom slovenskega strokovnega štaba.