© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.06.2016 08:36:22

Odbojkarice danes računajo tudi na pomoč navijačev

Drago Wernig - TAKA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki šele drugič igra v evropski ligi, bo danes ob 20. uri igrala prvo polfinalno tekmo s slovaško izbrano vrsto. Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, 26. junija, v Bratislavi.

Izbranke Bruna Najdiča so tako kot Slovakinje prvi del evropske lige končale na prvem mestu v svoji predtekmovalni skupini. Medtem ko so slovenske odbojkarice na šestih tekmah izgubile le en niz, so Slovakinje na zadnji tekmi turnirja v Albaniji morale priznati premoč Poljakinjam, vendar so si že pred tem zagotovile prvo mesto.

Ekipi se med sabo zelo dobro poznata, saj sta se v pripravah na evropsko ligo dvakrat pomerili v Mariboru, obakrat so bile boljše slovaške odbojkarice. Vendar sta takrat oba selektorja še iskala začetni postavi, ki sta v predtekmovanju nosili glavno breme.

"S Calcitom sem en teden v Stožicah že trenirala, zato mi dvorana ni popolnoma tuja tako kot večini mojih soigralk, ki so imele na začetku kar nekaj težav, da so se prilagodile nanjo. Za nami je odlično obdobje, v katerem smo vse tekme odigrale na visoki ravni, toda prave preizkušnje šele prihajajo. Verjamem, da nam bo ta samozavest, ki smo jo pridobile z zmagami, pomagala do pozitivne energije. Veselim se že obračunov s Slovakinjami, ki so nas v pripravljalnih tekmah resda obakrat premagale, a kaj lahko bi bilo tudi drugače. Upam, da se bo to zgodilo v polfinalnih tekmah," pred današnjo tekmo s slovaško izbrano vrsto razmišlja Monika Potokar, sprejemalka slovenske reprezentance.

V drugem polfinalu se bosta pomerili reprezentanci Azerbajdžana in Grčije. Obe tekmi bosta v Azerbajdžanu, prva v soboto in druga v nedeljo.