© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
14.06.2016 17:50:10

Lana Ščuka iz Modene v Filottrano

Slovenska odbojkarska reprezentantka Lana Ščuka, ki je v lanski sezoni igrala za italijanskega A-1 ligaša Liu-Ju Modeno, bo tudi v novi sezoni igrala v Italiji, le da za ekipo Lardini Filottrano, ki igra v A-2 ligi.

Ščuka je svojo odbojkarsko pot začela v ljubljanskem Vitalu, nato pa je pred lanskim odhodom v Modeno dve leti nosila dres Calcita Ljubljane, s katerim je osvojila tudi slovensko državno prvenstvo. Predlani je s slovensko mladinsko reprezentanco osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, že drugo sezono pa je tudi v slovenski članski reprezentanci, s katero je v soboto na turnirju potrdila prvo mesto v skupini C evropske lige.

V lanski sezoni je v Modeni igrala na 17 tekmah ter potrdila svojo nadarjenost, toda po združitvi Modene s Piacenzo, se je odločila, da svojo kariero nadaljuje v ekipi Lardini Filottrano, lani petouvrščeno ekipo italijanske A-2 lige.

"Prepričana sem, da je Fillotrano dobra izbira zame. Igranje v Modeni je bila odlična izkušnja, saj sem prvič igrala izven Slovenije. Pred prihodom me je bilo strah, kako bo, na koncu pa sem igrala celo več, kot sem pričakovala. A-2 liga je kakovostna liga, v njej so tehnično odlične ekipe, predvsem pa bo zame pomembno, da bom ves čas igrala," je za klubsko spletno stran dejala 19-letna slovenska reprezentantka.