© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.05.2016 08:21:38

Brazilski selektor Rezende: Žal mi je, da Slovencev ne bo v Riu

Reuters

lovenska moška odbojkarska reprezentanca je v zadnji pripravljalni tekmi za zaprtimi vrati v Saquaremi z Brazilijo igrala 2:2 (-16, 24, -17, 20).

Pred izbranci selektorja Andree Gianija sta še dva dneva treningov, nato pa se bodo vrnili v domovino in opravili zaključni del priprav pred začetkom svetovne lige.

Po dogovoru obeh selektorjev, Bernarda Rezendeja in Andree Gianija, ekipi petega niza namreč nista odigrali, tako da se je zadnji medsebojni dvoboj končal z neodločenim izidom. V slovenski reprezentanci so dvoboj z Brazilci začeli Dejan Vinčić, Tine Urnaut, Alen Šket, Alen Pajenk, Dino Purić, Mitja Gasparini in na liberu Jani Kovačič, v tretjem pa so v igro vstopili še Danijel Koncilja, Jan Klobučar, Gregor Ropret in Tonček Štern.

"Današnja tekma je bila za nas še en dober trening. S prvim in tretjim nizom nisem zadovoljen, predvsem ne s tem, na kakšen način smo ju začeli. Ko igraš proti tako kakovostnim ekipam, si ne smeš dovoliti, da si nasprotnik že na začetku priigra visoko prednost. Popolnoma drugače je bilo v drugem in četrtem nizu, ko smo prikazali zares dobro igro in v katerih smo igrali tako, kot smo dogovorjeni, torej točko za točko," je po tekmi dejal Giani, selektor slovenske izbrane vrste.

urnaut tine
m24

Zadovoljstva nad skupnimi pripravami v Montes Clarosu in Saquaremi ni skrival niti brazilski strateg Bernardo Rezende, ki je s svojimi izbranci že začel s pripravami na olimpijske igre. "Pričakovanja so visoka, tako naša osebna, kot tudi celotne Brazilije. Smo pod velikim pritiskom, zavedamo se, da nam bo zelo težko. Odbojka je zelo razvita po vsem svetu, številne reprezentance so izjemno močne. Moram povedati, da sem tudi malce provociral tukajšnje novinarje in jih vprašal, ali vedo, kdo so evropski podprvaki v odbojki. Nihče ni poznal pravilnega odgovora. Omenjali so Rusijo, Poljsko in Srbijo, nihče ni omenil Slovenije. Vsi imajo namreč v mislih le reprezentance, ki tradicionalno veljajo za odbojkarske velesile, a pri tem pozabljajo, da se svetovni odbojkarski vrh širi, da prihajajo nove, močne, reprezentance, kakršna je tudi Slovenija. Žal mi je, da Slovenija ne bo zaigrala na olimpijskih igrah," je še dejal Rezende.

Brazilija - Slovenija 2:2 (-16, 24, -17, 20).

Saquarema: Pripravljalna tekma slovenske odbojkarske reprezentance.
Brazilija: Bruno 1, Leandro 3, Eder 4, Wallace 14, Sidao 7, Brendle, William 2, Murilo 4, Sergio, Lipe 8, Souza 3, Douglas 2, Lucas 4, Evandro 3, Lucarelli 7, Mauricio. 
Slovenija: T. Štern 5, Pajenk 4, Ž Štern, Šket 8, Gasparini 6, Hribar, Vinčić 1, Štalekar, Koncilja 3, Klobučar 8, Kovačič, Ropret 3, Urnaut 13, Purić 6.