© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.03.2016 09:35:32

V Ljubljani in Mariboru za naslov srednjeevropske lige

Nikola Miljković

Ljubljanska dvorana Tivoli in mariborska Lukna bosta danes in jutri gostili zaključna turnirja srednjeevropske lige za odbojkarje in odbojkarice. V moški konkurenci bo lanski naslov branil Hypo Tirol Innsbruck, v ženski je bila lani najboljša Nova KBM Branik.

Aktualni avstrijski državni prvak je prvi favorit tudi za letošnjo lovoriko, saj je redni del srednjeevropske lige končal brez poraza. Na poti do finala se bo ob 20. uri pomeril s trenutno vodilno ekipo slovenskega državnega prvenstva Calcitom Volleyballom, ob 17. uri pa bodo domačini turnirja, odbojkarji ACH Volleyja gostili še drugo avstrijsko ekipo Posojilnica Aich/Dob. Finalna tekma bo na sporedu v soboto ob 20. uri, ob 17. pa bosta današnja poraženca igrala za tretje mesto.

"Kamničani bodo igrali praktično pred svojimi navijači, zato lahko z njihove strani pričakujemo tvegano igro. Tudi druga tekma bo izredno izenačena. Razlike med obema ekipama so zelo majhne, zato bo veliko štela dnevna forma obeh ekip. Kljub temu, da je Dob zmagal v rednem delu s 3:0, pričakujem, da bo imel v Tivoliju veliko težje delo. V Ljubljano prihajamo samo z enim namenom in to je zmaga. Morda bi celo dal rahlo prednost ACH-ju, ker igra doma, poleg tega pa je Pokeršnik zdaj že bolj uigran z ekipo in bodo še močnejši," je pred današnjim turnirjem dejal slovenski reprezentant Gregor Ropret, ki drugo sezono igra za Innsbruck.

V Mariboru bo imela današnja polfinalna tekma med odbojkaricami Nove KBM Branika in Calcita Ljubljane dvojni pomen, saj bo veljala tudi za državno prvenstvo, zmagovalke dvoboja pa si bodo ob uvrstitvi v finale srednjeevropske lige zagotovile tudi prvo mesto pred končnico državnega prvenstva. Tekma se bo začela ob 17. uri, ob 20. se bosta v drugem polfinalnem obračunu srečali madžarski ekipi Linamar Bekescsabai in Vasas Budimpešta. Tekma za prvo mesto bo v soboto ob 19. uri, tekma za tretje mesto pa ob 16. uri.