© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
16.02.2016 18:38:47

Panvita Pomgrad ostala brez izkušenega sprejemalca

Aleš Cipot/fotolens.si

V noči na ponedeljek so se odbojkarji iz Murske Sobote vrnili s turnirja srednjeevropske lige, na katerem so v soboto prišli do prve zmage, na nedeljski tekmi pa zelo razočarali. Sezono bodo nadaljevali brez izkušenega Dejana Pelemiša.

Po uspešnem zaključku prvega dela sezone, ko so odbojkarji Panvite Pomgrad nanizali kar šest zaporednih zmag, med drugim so uspeli premagati tako Calcit Volleyball kot ACH Volley, so nekoliko slabše začeli igranje v modri skupini, kjer so morali obakrat priznati poraz obema vodilnima ekipama prvenstva. Domača tekma z Ljubljančani je pri strategu Dejanu Fujsu poskrbela za kar nekaj slabe volje. Takoj po tekmi je napovedal, da se morajo določene stvari v ekipi spremeniti, napovedal je tudi rez, in ko je postalo jasno, da na gostovanje v Kaštelo ni odpotoval Dejan Pelemiš, je bila prva asociacija, da je moral prav izkušeni sprejemalec zapustiti prekmursko ravnico.

Na zadnjih tekmah je sicer začenjal tekme, a se je že pregovorno hitro znašel na klopi; Fujs namreč ni bil zadovoljen z njegovim izkupičkom in prispevkom k ekipi. "Da, res je, Dejana Pelemiša ni več v ekipi, z njim smo se sporazumno razšli, o razlogih za njegov odhod pa ne bi," je odhod odbojkarja Bosne in Hercegovine komentiral trener Dejan Fujs.Pelemiš je bil član Panvite Pomgrad dve leti in pol, v Prekmurje se je preselil iz avstrijskega Amstettna in bil eden od ključnih mož Prekmurcev v sezoni, ko se jim je uspelo uvrstiti v veliki finale in tam dobro konkurirati ACH Volleyju.

Vrzel, ki je ostala po Pelemiševem odhodu, bodo poskušali zapolniti z domačimi igralci, ki bodo v nadaljevanju sezone dobili nekaj več priložnosti, Fujs pa upa, da bodo to priložnost za igro uspeli izkoristiti. Mesto v prvi postavi na sprejemu bosta tako očitno imela zagotovljeno Jakob Rojnik in Jernej Detela, še večji del bremena bo ležal na korektorju Aljoši Bogožalcu