© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.02.2016 22:46:19

Ko so zagospodarili, so prišli do zmage

www.alesfevzer.com

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 11. kroga srednjeevropske lige na turnirju v Kaštel Starem premagali Spartak Myjavo s 3:1 (16, -22, 23, 20).

Spartak Myjava je lani Prekmurcem preprečila udeležbo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, tokrat pa so se jim Prekmurci oddolžili. Z zmago so zadržali teoretične možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, čeprav se zaenkrat še niso znebili zadnjega mesta. Toda trener Panvite Dejan Fujs je lahko zadovoljen, mnogo bolj kot na zadnjih tekmah domačega prvenstva, ko je imel precej za povedati svojim igralcem, vsaj nekaterim.

Tokrat v ekipo ni uvrstil izkušenega sprejemalca Dejana Pelemiša, a se njegova odsotnost v igri ni poznala. Jernej Detela in Jakob Rojnik sta odlično opravila svojo nalogo, Detela pa se ni izkazal le pri sprejemu, ampak pri servisih, z njim je tekmecem povzročal veliko težav, dosegel je tudi štiri ase. Bolj razpoložen kot na zadnjih tekmah je bil tudi bloker Gorazd Flisar, ki je dosegel sedem od 11 blok točk Sobočanov. In če se vsemu temu doda še zelo dobra predstava korektorja Aljoše Bogožalca, ki je bil s 26 točkami najučinkovitejši igralec tekme, je jasno, zakaj ima Fujs razloge za zadovoljstvo.

Prekmurci so tekmo odločno začeli. Kar 70 odstoten napad v prvem nizu ter požrtvovalna obramba (štirje bloki) Slovakom nista nudila nobenih možnosti. Fujsovi izbranci so prednost večali od začetka do konca niza, na koncu pa tekmecem dovolili vsega 16 točk. Kot da bi se prehitro zadovoljili, pa so na začetku drugega niza popustili, igralci Spartaka so ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:5. Sobočani so jih sicer še ujeli, nato je bilo negotovo vse do končnice, ki je pripadla Slovakom.

Ekipa iz Myjave je nato odlično začela tudi tretji niz, povedla s 5:1, toda od tu naprej so bili gospodarji igrišča Slovenci. Po zaostanku 8:10 so s štirimi zaporednimi točkami prešli v vodstvo, ki so ga držali do konca niza. Z dobro igro so nadaljevali v četrtem nizu, dobili so ga brez kakršnih koli težav.


Spartak Myjava - Panvita Pomgrad 1:3 (-16, 22, -23, -20)
* Mestna dvorana Kaštela, gledalcev 25, sodnika: Kovačević (Črna gora) in Simonovska (Makedonija).
* Spartak Myjava: Katona 18, Kraisl, Konc 1, Müller, Ihnat 7, Hauer 9, Ochodnicky, Pokopec 5, Piovarči 9, Durec, Seifert 11.
* Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 3, Kvas, Detela 17, Rojnik 11, Fridrih, Flisar 14, Bogožalec 26, Menih, Grabar, Drvarič.

X