© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.11.2015 12:32:09

ACH v Novi Sad po točke

www.alesfevzer.com

Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka druga tekma lige prvakov.

V Novem Sadu se bo ACH Volley ob 20. uri pomerili z domačo Vojvodino, ki je ekipa podobne kakovosti kot ljubljanska, zato se pričakuje enakovreden boj. Precej bolj enakovreden, kot sta bila tista v prvem krogu, v katerem so Srbi gladko izgubili proti Gdansku, Slovenci pa proti Modeni.

Glede na sestave ekip je bilo že pred začetkom tekmovanja, da se bosta v skupini F ACH Volley in Vojvodina borila za tretje mesto v skupini, prvi tekmi pa sta to samo dokazali. Vojvodina je bila nemočna v Gdansku, ACH pa v Ljubljani proti zvezdniški italijanski zasedbi, a obe ekipi sta uvodna obračuna že pozabili, jasno jima je, da bosta o tretjem mestu, ki bi lahko zagotovilo nadaljevanje evropske sezone v pokalu CEV, odločala njihova medsebojna obračuna. Prvi bo v Novem Sadu, kjer bodo Novosadčani zaradi domačega igrišča v prednosti, ki pa zagotovo ne bo odločilna.

IZKUŠNJE NA SLOVENSKI STRANI
Vojvodina v svoji ekipi nima zvezdnikov, najbrž je še najbolj znano ime Borislav Petrović, ki je pred leti igral tudi za Ljubljančane. Organizator igre ljubljansko zasedbo pozna, jo ceni, pričakuje pa izenačeno tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti. "Na ljubljanski strani so izkušnje, saj ACH že nekaj časa igra v ligi prvakov. Zato bo zahteven tekmec, a mi, ki takih izkušenj nimamo, vseeno želimo zmagati," je dejal Petrović.

Podobnega mnenja in želje imajo tudi pri ACH Volleyju. Zavedajo se, da je Vojvodina kakovostna ekipa, kar koncu koncev dokazuje tudi njen lanski uspeh, ko je po finalni zmagi nad lizbonsko Benfico osvojila pokal challenge. A menijo, da ni nepremagljiva. Varovanci Bogdana Kotnika so v Novi Sad odšli z dobrimi občutki, saj so dobili zadnje dve prvenstveni tekmi. Nekaj težav jim povzroča poškodba kolena Maria Koncilje, ki najbrž ne bo igral, vsi drugi igralci pa so zdravi in tekmo nestrpno pričakujejo.