© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
06.09.2015 18:44:08

Konec sanj o Riu za odbojkarice

CEV

Slovenske odbojkarice na mivki so v 4. krogu kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru izgubile še svojo drugo tekmo in tako krog pred koncem olimpijskih kvalifikacij zaključujejo svoje nastope. V soboto so jih v glavnem mestu Litve premagale domače odbojkarice, danes so bile boljše od njih še Ukrajinke.

Tudi ukrajinske odbojkarice so bile na turnirju v Vilniusu pretrd oreh za slovenske igralke, saj so tako Sara Sakovič in Nina Lovšin kot Nina Kontrec in Špela Morgan tekmo izgubile z 0:2 v nizih. Kontrečeva in Morganova sta proti Ini in Irini Mahko v prvem nizu dosegli 15 točk, v drugem pa sta jih nanizali le deset. Tudi Lovšinova in Sakovičeva sta proti Valentini Davidovi in Jelizaveti Sulimi precej bolje igrali v prvem nizu, v katerem sta prišli do 17. točke, drugi niz pa sta Ukrajinki dobili z 21:11.

Na turnirju skupine A je sicer najbolje šlo reprezentanci Belgije, ki je v polfinalu odpravila Ukrajino, v finalu pa z 2:1 v zmagah še Litvo ter se tako uvrstila na zaključni turnir olimpijskih kvalifikacij. Slovenke bodo morale priložnost za svoj prvi nastop na olimpijskih igrah iskati čez štiri leta.