© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
04.09.2015 17:25:05

Letos nov format srednjeevropske lige

Drago Wernig - TAKA

V tej sezoni se nam obeta nov format tekmovanja v srednjeevropski ligi, ki je že počasi umirala, zdaj pa je dobila nov veter v jadra.

Vodstvo srednjeevropske lige je potrdilo nov format tekmovanja, ki je imelo v preteklosti veliko več prestiža in močnih tekem, v zadnjih letih pa je zelo izgubilo veljavo. V prejšnji sezoni je namreč moško tekmovanje organiziralo na vrat na nos z enim kvalifikacijskim in enim zaključnim turnirjem v Pliberku. Letos želi tako v moški kot v ženski konkurenci storiti korak naprej in skupno osemnajstim sodelujočim klubom omogočiti kakovostne tekme. V nasprotju s preteklimi sezonami, ko se je igralo po ligaškem sistemu, torej vsaka ekipa z vsako doma in v gosteh, bo tokrat tekmovanje turnirske narave. Devet ekip v vsaki kategoriji bo odigralo po štiri turnirje ob koncih tedna s tremi ekipami, tako da bo na koncu vsaka ekipa odigrala po eno tekmo z vsako od udeleženk. Ob koncu rednega dela bodo štiri najboljše ekipe na lestvici odigrale še zaključni turnir, ki bo dal končnega zmagovalca.

Prvi trije turnirji v moški konkurenci so na sporedu od 12. do 14. oktobra. Innsbruck bo gostil Calcit in Panvito, V Ljubljano prihajata Amstetten in Mladost Marina Kaštela, v Pliberku pa bosta gostovala Spartak in Mladost. Uvodna turnirja bosta gostila tudi Maribor in Calcit, gostitelj tretjega pa še ni znan. Redni del se bo končal 3. februarja 2016, zaključni turnir pa bo na sporedu predvidoma marca. Naslova prvakov branita Hypo Tirol v moški in Nova KBM Branik v ženski konkurenci.


Sodelujoče ekipe v srednjeevropski ligi

Moški: Hypo Tirol Innsbruck, Posojilnica Dob, Amstetten, (vse Avstrija), ACH Volley, Calcit Volleyball, Panvita Pomgrad (vse Slovenija), Mladost Marina Kaštela, Mladost Zagreb (obe Hrvaška), Spartak Myjava (Slovaška)
Ženske: Nova KBM Branik, Calcit Volleyball (obe Slovenija), Post Schwechat (Avstrija), Poreč, Mladost Zagreb (obe Hrvaška), Vasas Obuda, Linamar Bekescsaba, Fatum Nyiregyhaza, Teva Gödöllö (vse Madžarska)