© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
02.08.2015 11:34:15

Zabava in užitek - to je smisel odbojke na mivki (foto)

Marko Vavpotič / m24.si

Glavni akterji odbojkarskega spektakla na mivki v središču Ljubljane niso mogli prehvaliti organizacije dogodka, nekaj grenkega priokusa pa je ostalo pri slovenskih udeležencih.

V ženski konkurenci sta na koncu slavili Brazilki Pauline Alves in Paula Hoffman, ki sta premagali avstralsko navezo. "Zares sem vesela tega prvega mesta, še posebej, ker nama lani s takratno soigralko Suzanne ni uspelo zmagati. V polfinalu sva imeli težko delo, saj sta Erika in Monika zelo dobri igralki. Prav zato sva se s Paulo že pred tekmo veliko pogovarjali in se dogovorili, da se bova osredotočili na vsako točko posebej. Tudi proti Avstralkama je ista taktika uspela," je dejala zmagovalka Pauline Alves in dodala: "Lepo se je bilo vrniti v Ljubljano. V Evropi poletja preživljam že od leta 2010, igrala sem na zares veliko turnirjih, a ta je zagotovo eden najboljših. Organizacija je odlična, za nas, igralce, je zelo dobro poskrbljeno in drugo leto me boste zagotovo spet videli igrati."

Tretje mesto sta osvojili eni od favoritinj turnirja, Erika Fabjan in Monika Potokar, ki sta v polfinalu izgubili prav proti Brazilkama. "Z Moniko sva sezono začeli brez posebnih pričakovanj, nisva bili obremenjeni z rezultati in nisva si postavljali kakšnih določenih ciljev. Želeli sva le uživati, saj obe radi igrava odbojko na mivki, poleg tega pa se tudi že dolgo poznava in se dobro razumeva, tako izven igrišča kot na igrišču," je razlagala Fabjanova.

ljubljana beach volley
Nikola Miljković


Češka odbojkarja Jan Dumek in Robert Kufa, ki redno nastopata na turnirjih svetovne lige, sta bila v finalu vendarle pretrd oreh za lanskoletnega zmagovalca Nejca Zemljaka in njegovega soigralca, Aljošo Urnauta, sicer Slovenca, ki nastopa za Belgijo. "Predvsem bi se najprej rad zahvalil organizatorjem za fenomenalno izpeljan turnir, občinstvu za korektno navijanje in tudi Nejcu, ki naju je povabil v Ljubljano. Tukaj sva se počutila kot pravi zvezdi in že zdaj si želim, da bi prihodnje leto lahko znova zaigrala na tem turnirju. Kar se tiče same tekme pa je bil prvi set zares težak in stvari bi se hitro lahko obrnile drugače. Najina zmaga je Nejca in Aljoša psihično zlomila, zato sva imela v drugem nizu precej lažje delo. Zabavala sva se in uživala in prav to je smisel odbojke na mivki," so bile besede Roberta Kufe, sicer tudi najboljšega igralca turnirja.

ljubljana beach volley
Nikola Miljković


"Po takem porazu vedno ostane grenak priokus, še posebej, ker sva bila z Aljošo v prvem nizu blizu zmagi. Imela sva že žogo za zmago in v kolikor bi jo izkoristila, sem prepričan, da bi se tekma povsem drugače obrnila. Žal se tokrat ni izšlo. Čehoma se je poznalo, da že dolgo igrata skupaj in da imata veliko izkušenj z najmočnejših tekmovanj," je po finalnem obračunu dejal Zemljak.

ljubljana beach volley
Nikola Miljković


V moški konkurenci sta se tretjega mesta razveselila Jernej Potočnik in njegov partner, Avstrijec Simon Frühbauer, ki sta z 2:1 odpravila Brazilca Marcia Gaudina in Marcusa Borina. "V polfinalu sva zaigrala proti, po mojem mnenju, najboljši ekipi na turnirju, Čehoma Janu Dumeku in Robertu Kufi. Sicer sva izgubila, a bi se tekma lahko obrnila tudi drugače. S samim rezultatom sva vseeno lahko zadovoljna, tretje mesto je lep dosežek, še posebej, ker sva se z Jernejem šele pred tednom dni dogovorila, da bova zaigrala skupaj," pa je dodal avstrijski predstavnik.

ljubljana beach volley
Marko Vavpotič / m24.si