© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
25.07.2015 13:29:32

Evropska liga: Tiste, ki nas lahko spravijo v težave

Drago Wernig - TAKA

Slovenski odbojkarji so že v četrtek odpotovali v Belorusijo, kjer jih na dveh gostovanjih v Brestu čaka nasprotnik, s katerim se bodo varovanci Andree Gianija oktobra pomerili tudi na evropskem prvenstvu.

Zanimivo je, da so se Belorusi, pa tudi Hrvati, na evropsko prvenstvo uvrstili dobre štiri mesece pred slovensko izbrano vrsto, a to v tem primeru še nič ne pomeni. Slovenija je imela namreč v drugem krogu kvalifikacij v svoji skupini reprezentanco Poljske, na dveh tekmah v Mariboru pa je že dokazala, da je boljša reprezentanca kot Hrvaška. Tako ima na štirih tekmah štiri zmage in maksimalni izkupiček točk, kar še potrjuje njeno vlogo favorita. Na drugi strani ji bo stala reprezentanca Belorusije, ki je prejšnji konec tedna dvakrat klonila pred Romunijo.

Svoje igralce skušam navaditi na to, da ko stopijo na igrišče, preprosto zaigrajo, kot znajo. Za zdaj jim gre dobro in na ta način gradimo ekipo, ki jo bomo skušali pripeljati v vrh evropske odbojke.

Slovenski odbojkarji se bodo šele danes bolj podrobno ukvarjali z igro nasprotnikov, saj je po selektorjevem mnenju še vedno dovolj stvari, ki jih morajo razčistiti pri sebi in izboljšati svojo igro. "V Belorusiji in Romuniji nas čakajo štiri težke tekme, a se jih veselim. Potrebujemo tekme z ekipami, ki nas lahko spravijo v težave, saj lahko le na ta način napredujemo," razmišlja Giani, ki je zadovoljen, kako ekipa raste in se razvija v vseh pogledih.

odbojka-slo-cro 4447 dw
Drago Wernig - TAKA

"Slovenska reprezentanca ima dobre igralce, ki se dokazujejo tako na treningih kot na tekmah. Pomembno mi je, da imamo v ekipi štirinajst odbojkarjev, na katere se lahko v vsakem trenutku zanesem. Svoje igralce skušam navaditi na to, da ko stopijo na igrišče, preprosto zaigrajo, kot znajo. Za zdaj jim gre dobro in na ta način gradimo ekipo, ki jo bomo skušali pripeljati v vrh evropske odbojke."

giani dw (obrez)
Drago Wernig - TAKA

NEKAJ TAKTIČNIH SPREMEMB
Slovenski odbojkarji bodo v Belorusiji ostali kar do srede in trenirali v tamkajšnji dvorani, nato pa se bodo odpravili v Romunijo na še zadnje gostovanje v skupinskem delu. Vprašanje je, koliko časa bo z reprezentanco ostal Mitja Gasparini, ki bo v teh dneh še drugič postal očka. Zato je Giani na pot popeljal trinajst igralcev, v odsotnosti visokoraslega korektorja pa bo njegovo vlogo najverjetneje prevzel kar Alen Šket, ki ima več izkušenj kot Tonček Štern, sploh ker bo nared tudi Tine Urnaut, ki s Klemnom Čebuljem tvori sprejemalski dvojec. "Z ramo je zdaj vse v redu. Čeprav je še vedno malo vneta, se tega praktično ne čuti in sem v zadnjem času že lahko normalno treniral. Pričakujem, da bom proti Belorusom igral več, najbrž bom tekmo tudi začel v prvi postavi," je razkril kapetan Urnaut.

odbojka-slo-cro 4309 dw
Drago Wernig - TAKA

K rokometašema na obisk

Odbojkarji bodo obe tekmi 3. kroga evropske lige odigrali v dvorani, ki je sicer v prvi vrsti namenjena rokometu, saj v njej domuje rokometni klub Meškov. Zanj igrata tudi dva slovenska rokometaša, in sicer David Špiler in Simon Razgor, Meškov pa je bil v zadnjih dveh sezonah tudi beloruski prvak. Dvorana sprejme 3470 navijačev.

NASPROTNIKA ŠELE ZADNJI DAN
Na drugi strani v beloruski izbrani vrsti, ki jo vodi Viktor Sidelnikov, na prvih tekmah ni bilo prvega zvezdnika Alega Ahrema, ki se šele vrača po poškodbi, ki ga je stala celotne sezone. Gre za enega najboljših in najbolj cenjenih odbojkarjev na Poljskem. Je dolgoletni član ekipe Asseco Resovie, s katero je osvojil tri naslove poljskih prvakov, tudi v naslednji sezoni pa bo kapetan te uspešne ekipe. "Ahrem je izvrsten igralec, vrsto let se je dokazoval pri Resovii. Vsekakor ekipa brez njega ni ista. Imajo še nekaj zelo kakovostnih igralcev, toda tako kot smo že nekajkrat poudarili, nas zanima samo naša ekipa. Osredotočamo se na to, da smo najboljši, če pokažemo igro, kot jo znamo, lahko premagamo vsako ekipo v tej ligi. Vse je odvisno samo od nas, zato spoznavanje tekmeca puščamo za konec."

Natančneje, zadnja analiza bo danes pred tekmo, ki se bo začela ob 19. uri po slovenskem času, jutrišnji obračun pa uro prej.

Galerija