© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
21.07.2015 14:03:44

Tine Urnaut: Izbiral sem med tremi velikani

Drago Wernig - TAKA

Kapetan slovenske reprezentance pretekli konec tedna na tekmah s Hrvaško na parketu ni preživel veliko časa. Razlog: vneta rama. Toda kljub temu ima veliko razlogov za zadovoljstvo.

V prvi vrsti seveda zaradi novega delodajalca. Včeraj popoldne se je namreč Urnaut na tiskovni konferenci predstavil navijačem Trentina. Ti so novico o svojem novem igralcu sprejeli z navdušenjem, ne nazadnje je Korošec pri zahodnih sosedih zelo cenjen, v prejšnji sezoni pa je bil eden najboljših posameznikov prvenstva. Tudi zato mu ponudb ni manjkalo. Še več, skrbi so bile za Urnauta zelo sladke. "Do prvega kontakta je prišlo že med prvenstvom, takoj po koncu pa smo se začeli resno pogovarjati. Na koncu sem se odločal med Perugio, Macerato in Trentinom. Po pogovoru s trenerjem Radostinom Stojčevim in športnim direktorjem sem se odločil za Trentino. Tudi prijatelj in zdaj soigralec Mitar Đurić mi je pomagal pri odločitvi, o Trentinu mi je povedal le dobre stvari."

MLADA EKIPA, ŽELJNA DOKAZOVANJA
Gre za štirikratne italijanske in trikratne evropske prvake, novo sezono pa bodo začeli kot branilci naslova na Apeninskem polotoku. "Mislim, da v pretekli sezoni nihče ni pričakoval, da lahko osvojijo prvenstvo. Toda odigrali so res fantastično in na koncu zasluženo zmagali. Zame je to sijajna priložnost, da še napredujem in da igram na najvišji ravni. Upam, da se bom s Trentinom veselil čim več lovorik." Urnaut je spregovoril še o sestavi ekipe, ki bo v sezoni 2015/16 pod taktirko izkušenega Bolgara nekoliko drugačna.

"Od tiste standardne prve postave sta se poslovila Emanuele Birarelli in Matej Kazijski, ki je šel na Japonsko. Ima pa ekipa v svojih vrstah komaj osemnajstletnega organizatorja igre Simoneja Gianellija, ki je odlično odigral sezono in zdaj blesti tudi v članski reprezentanci. Letos bo imel Trentino mlado ekipo, borbeno in željno igre, napredovanja," se novega izziva veseli nekdanji član Latine.