© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
15.07.2015 09:44:40

Skesani Italijani: Tega si ne bi smeli privoščiti

FIVB

Italijanska reprezentanca je pred dnevi doživela velik šok: selektor Mauro Berruto je iz Ria domov poslal štiri odbojkarje na čelu z Ivanom Zaytsevim in Draganom Travico.

Štirje pogumni mušketirji ob 23.30 niso bili v hotelskih sobah, temveč so se vrnili tri ure pozneje. Selektor ni imel milosti, poklapani zvezdniki pa so se že vrnili v domovino. Na letališču jih je pričakala množica novinarjev, ki je želela odgovor na to, kaj se je dogajalo v Riu, a Zaytsev je takrat le molčal. "Preveč sem jezen in žalosten, moram zbrati svoje misli," je bil njegov odgovor, nekaj ur potem pa je postregel z dolgim in obširnim opravičilom. V njem se je v prvi vrsti opravičil vsem – vodstvu reprezentance, soigralcem in navijačem – ter celotno odgovornost prevzel nase. "Prekršili smo pravila, ker smo se odločili, da ne bomo upoštevali ure, ob kateri bi se morali vrniti v hotel. Odločitev, da nas vržejo iz reprezentance, je bilo težko sprejeti, toda je povsem razumljiva," je še dodal prvi zvezdnik reprezentance, ki bo svoje soigralce tako spremljal iz naslanjača: "Res mi je žal. Držim pesti za ekipo in za fante, ki so se v tako kratkem času odzvali ter odpotovali v Rio. Prepričan sem, da bodo dali vse za reprezentanco."

Pokesal se je tudi kapetan reprezentance Dragan Travica, ki mu mnogi očitajo, da je svetlobna leta oddaljen od kapetanov, ki so v preteklosti vodili italijansko reprezentanco do največjih uspehov. "Ravnokar sem se vrnil iz Brazilije. Let je bil dolg in brez spanca. Te besede pišem, ker moram priznati, da sem storil nekaj, kar profesionalec, kaj šele kapetan, nikoli ne bi smel. Obžalujem vse skupaj, toda počutim se dovolj odraslo in močno, da se bom soočil z vsem obsojanjem. Nobene potrebe ni po izgovorih, to ni v moji navadi. Sprejel bom vse, kar moram," je med drugim zapisal kapetan, sin legendarnega Ljubomirja Travice.