© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.03.2015 20:37:58

Po svetovno prvenstvo v Novi Gorici

Slovenska moška mladinska reprezentanca bo v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo na domačih tleh zaigrala proti Belgiji, Nemčiji in Rusiji, v Mehiko pa vodi le prvo mesto.

Vodstvo reprezentance, predvsem selektor Iztok Kšela, je po uspehu po prvem krogu poudarjalo pomen dvorane v Hočah. Ta je bila namreč oba dneva 1. kroga kvalifikacij nabito polna in predvsem glasna. Zato bi pričakovali, da bodo odbojkarji tudi drugi krog odigrali v dvorani, ki jim je prinesla toliko uspeha, a vendar se bodo v lov za prvo mesto podali na Primorskem, natančneje v Novi Gorici.  "Lahko sicer rečem, da je ta generacija povezana predvsem z dvorano v Hočah, kjer smo odlično igrali že januarja, v prvem krogu kvalifikacij pa tudi v preteklosti in kjer smo imeli vedno tudi bučno podporo s tribun. Vendar pa dvorana žal ne ustreza zahtevam Evropske odbojkarske zveze CEV, zato se bomo tokrat preselili v Novo Gorico. Upam, da bodo tudi na Primorskem imeli podobne pogoje za delo in da bo dvorana na tekmah podobno polna," je povedal Kšela. 

Sredi maja mladinsko izbrano vrsta čaka težka naloga, predvsem ker v goste prihaja odbojkarska velesila Rusija, ki se je s to generacijo že okitila z zlatom na evropskem in svetovnem prvenstvu, resda takrat še v kadetski konkurenci. "Vsi se zavedamo, da imajo Rusi vrhunsko reprezentanco, ki igra na tako visoki ravni, da bi tudi marsikatera evropska članska reprezentanca s temi fanti imela velike težave. Vsekakor bomo v Novi Gorici lahko spremljali pravi spektakel, zagotovo pa imamo nekaj možnosti tudi mi. Realno bi sicer ocenil, da se bomo z Belgijo in Nemčijo, ki sta po kakovosti nekje na naši ravni, borili za drugo mesto v skupini, a tudi proti Rusom bomo igrali na vse ali nič in iskali svojo priložnost."

Mladinci se bodo prvič zbrali konec aprila v Mariboru, kjer bodo opravili večji del priprav, 12. maja pa jih čaka selitev v Novo Gorico, kjer bo od 15. do 17. maja potekal kvalifikacijski turnir.