© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
06.01.2015 11:07:50

Nova KBM Branik: Del nekega drugega sveta

Mariborske odbojkarice čez slaba dva tedna čaka prvi vrhunec letošnje sezone – zaključni turnir pokala Slovenije, kjer bodo nastopale še odbojkarice Braslovč, Calcita in Luke Koper. Leto 2015 pa so začele med svetovno odbojkarsko smetano.

Skupaj z najnovejšo okrepitvijo, v štajersko prestolnico se je po odhodu Monike Potokar vrnila Američanka Sarah Ammerman, so se aktualne prvakinje odpravile v Turčijo, natančneje v Belek. Tam se bodo čez nekaj dni na nadaljevanje sezone pripravljali mariborski nogometaši, še prej pa so isto mesto obiskale njihove sosede iz dvorane Lukna.

Nova KBM Branik je bila namreč del močnega mednarodnega turnirja, doletela jo je čast igrati s še tremi predstavnicami lige prvakinj. Čeprav so mariborske odbojkarice na koncu dosegle četrto mesto z eno osvojeno točko, so nedvomno opozorile nase.

Navdušile so predvsem na prvi tekmi s švicarskim Volerom. "Mislim, da smo na tej tekmi odigrali hrabro in na visoki ravni. Na koncu smo žal izgubili, ampak moramo biti zadovoljni s prikazanim, saj smo stopili na teren, in se nismo ustrašili nasprotnika. Dekleta so sama sebi dokazala, da lahko igrajo tudi proti vrhunskim ekipam. Precej sem zadovoljen z igro v bloku, saj smo bili v tem elementu igre boljši od tekmic," je po porazu z 2:3 povedal trener Bruno Najdič.

V nedeljo so njegove varovanke klonile pred turškimi prvakinjami, ekipo VakifBank Istanbul z 0:3 (–11, –20, –22), od turnirja pa so se poslovile s še enim porazom, tokrat je bil s 3:0 (16, 18, 9) boljši azerbajdžanski Azeyrol Baku. 

Moramo biti zadovoljni s prikazanim, saj smo stopili na teren in se nismo ustrašili nasprotnika. Dekleta so sama sebi dokazala, da lahko igrajo tudi proti vrhunskim ekipam.

Zmage so se na koncu veselile turške odbojkarice, ki so na odločilni tekmi premagale švicarske predstavnice pod vodstvom nekdanjega selektorja slovenske moške reprezentance Dragutina Baltića.

Turnir je sicer organiziral večnamenski športni center Gloria Sports, ki je šele pred kratkim ugledal luč sveta in se ponaša z enim od najbolj modernih kompleksov, ki nudi vrhunske pogoje za športnice in športnike v različnih športih. Odbojkarice so večer zaključile z gala večerjo in plesom, kmalu pa se bodo iz nekega drugega sveta vrnile v svojo dvorano in nove izkušnje skušale unovčiti tudi na pokalu in v nadaljevanju sezone državnega prvenstva in srednjeevropske lige.