© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
04.11.2014 08:48:16

Oranžno spogledovanje z zmago

Grega Wernig

Liga prvakov se bo z dvema tekmama danes začela tudi za odbojkarje, slovenski ljubitelji pa bodo na svoj račun prišli v četrtek, ko bo ACH Volleyball gostoval v Berlinu.

Tradicionalno srečanje s predstavniki sedme sile, ki je tokrat za spremembo potekalo v samem središču Ljubljane, je minilo v prešernem vzdušju, drugačnem, kot bi ga mogoče pričakovali po koncu lanske in pred začetkom letošnje sezone. Takrat je vse skupaj že mejilo na najbolj črn scenarij, a vodilni možje kluba so se oprijeli še tiste morda celo zadnje rešilne bilke. Ogrodje so sestavili iz nekaj prekaljenih mačkov, dodali nekaj igralcev, ki so še lani nastopali v drugi ligi, ter vse skupaj začinili še s tremi tujci. V državnem prvenstvu so že dokazali, da jim zaenkrat še ni para. Devet tekem in devet zmag je njihov trenutni izkupiček, a koliko njihova premoč na domačih tleh pomeni v Evropi, bomo lahko videli v četrtek zvečer.

SOLIDNI ZA SOLIDNO CENO
Takrat jim bo nasproti stala izjemno kakovostna ekipa Berlin Recycling Volleys. Kakovostni so, tako zagotavljajo v taboru Ljubljančanov, tudi slovenski predstavniki v ligi prvakov. Vključno z zadnjo okrepitvijo, Avstralcem Nathanom Robertsom, ki sicer nima izkušenj z igranjem v najelitnejšem klubskem tekmovanju, pohvali pa se lahko z igranjem v avstralski izbrani vrsti na SP in v italijanskem prvenstvu. Dejstvo je, da trenutne razmere na trgu tudi klubom, kot je ACH Volley, dovoljujejo, da dobijo solidne igralce po solidnih cenah, kar je potrdil tudi predsednik Rasto Oderlap. Še vedno pa igranje v ligi prvakov pomeni dodano vrednost in neki magnet, ki ga slovenski predstavnik vedno ima. Tako kot ga ima na primer ženski rokometni klub Krim, ki se je finančno gledano znašel v podobnem položaju.

»Ne vem, ali je to nov začetek, nov pohod proti evropskemu vrhu ali samo trenutni položaj. Dejstvo je, da so se finančne stvari umirile, da tako drastičnih korekcij ekipe v zadnjih letih še ni bilo, a vse je zaenkrat tako, kot mora biti. Vesel sem, da sem ostal v Ljubljani, zavedam se, da me ta mlada ekipa potrebuje, čeprav sem se po lanski sezoni spogledoval z novimi izzivi,« je povedal Andrej Flajs, ki v preteklosti ni skrival, da želi zaigrati v tujini. In ne glede na vse dogodke v zadnjih nekaj mesecih v klubu veje optimizem, da lahko ta ekipa preseneti tudi med evropsko smetano, kjer se bodo Slovenci poleg z Nemci srečali še s poljsko Resovio in črnogorsko Budvansko rivijero. Že v četrtek bodo imeli prvo priložnost, ki jo bodo po besedah trenerja Tomija Šmuca zagrabili z obema rokama. Mogoče je v tem trenutku njihovo glasno spogledovanje z zmagami za marsikoga zelo drzno, a pustimo ekipi vsaj priložnost, da besede prenese na parket.