© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
25.08.2014 08:56:25

Nepridipravi ukradli oba pokala

FIVB

Po vzoru nogometnega svetovnega prvenstva, sta se na potep odpravila tudi pokala za najboljšega na svetovnem prvenstvu v odbojki. In bila ukradena.

Ta konec tedna se bo na Poljskem začelo spektakularno svetovno prvenstvo za moške, ki pa je že imelo spektakularni uvod. Pri mednarodni odbojkarski zvezi (FIVB) so se odločili, da bodo pokala, ki so ju nameravali podeliti najboljši moški in ženski reprezentanci sveta v Katowicah in Milanu, približali navijačem in tako sta se odpravila na turnejo. A glej ga zlomka, v Braziliji sta bila, medtem ko bi ju morali poslati nazaj v Evropo na prizorišče dogajanja, oba ukradena. 

Da bi bila za organizatorja zadeva še bolj boleča, sta bila oba pokala unikatna in ustvarjena posebej za to priložnost, oblikovalci pa so potrebovali več mesecev, da so ju izdelali. "FIVB se je že povezal z lokalnimi oblastmi, da bi odkrili nepridiprave, hkrati pa smo že začeli akcijo izdelovanja novih pokalov, da ju bomo lahko podelili tako na Poljskem kot v Italiji," je povedal predsednik FIVB Ary Graca.

Svetovno prvenstvo za moške se bo začelo to soboto, 30. avgusta s tekmo med Poljsko in Srbijo na varšavskem nogometnem stadionu, žensko pa bo od 23. septembra do 12. oktobra gostila Italija.