© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2024 16:07:55

Bil bi eden glavnih tekmecev Pogačarja in Rogliča, zdaj bo ostal brez SP

Mattias Skjelmose je na letošnji Vuelti osvojil belo majico za naj mladega kolesarja.
Mattias Skjelmose je na letošnji Vuelti osvojil belo majico za naj mladega kolesarja.
Profimedia

Velika smola sijajnega kolesarja.

Kolesarji počasi kapljajo v Zürich, ki gosti letošnje svetovno prvenstvo, enega zadnjih vrhuncev sezone. Slovenska zasedba se v Švico podaja v najboljši postavi in z zvrhano mero optimizma. S Pogačarjem in Rogličem odkrito napovedujejo lov na mavrično majico. »V Švico potujemo z najmočnejšo postavo in visokimi cilji. Vloženega je bilo veliko truda v to, da smo po nekaj letih znova zbrali celotno ekipo z najboljšimi kolesarji na svetu. S tako ekipo nimamo česa skrivati, cilj je vsaj medalja na cestni dirki. Vemo pa, da so enodnevne dirke nepredvidljive,« pravi selektor Uroš Murn.

Med tistimi, ki bodo želeli prekrižati račune Pogu, Rogu in ostali druščini, je tudi Danska. Danci prihajajo v močni postavi, udarni adut pa naj bi bil Mattias Skjelmose. Poudarek je na tistem naj bi bil. Skjelmose generalko pred SP opravlja na Dirki po Luksemburgu. Ni se mu ravno posrečila, v drugi etapi je namreč padel in odstopil. Kaj to pomeni za njegov nastop v Zürichu še ni znano, a prve informacije so vse prej kot spodbudne.

Deset dni pred cestno preizkušnjo se je 23-letnik, ki je na letošnji Vuelti osvojil belo majico za naj mladega kolesarja, znašel v dirki s časom. Danec, ki je bil v letošnji sezoni zelo konstanten, bi na SP sodil vsaj v širši krog favoritov.