© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.09.2024 19:00:27

Roglič je po novi odlični predstavi osupnil z razkritjem o težavah znotraj ekipe

Profimedia

Primož Roglič je po tretjem mestu na 20. etapi razkril, s kakšnimi težavami se je soočala njegova ekipa.

Slovenski kolesar je na dobri poti do četrte skupne zmage na Vuelti (2019, 2020, 2021). Za zdaj zaostaja le za rekorderjem Špancem Robertom Herasom, ki je bil najboljši prav štirikrat v začetku tega stoletja.

Roglič je na oder za zmagovalce po skupno 40. dnevu v rdeči majici na Vuelti prišel z masko, potem ko je bilo nekaj težav z boleznijo v ekipi Red Bull-BORA-hansgroheja. "Ekipa trenutno ni najbolje, ampak vsi so dali vse od sebe, zato jim izrekam veliko spoštovanje. Dali so vse, kar so še imeli," je v izjavi na spletni strani Vuelte dejal Roglič.

"Na srečo je trenutno z mano vse v redu, za mano pa je lep dan. V vseh treh tednih smo opravili res ogromen posel, a zdaj moramo postaviti še piko na i," je dodal 34-letni zmagovalec štirih tritedenskih dirk, potem ko je lani dobil tudi italijanski Giro.

"Moramo počakati, vendar smo še dan bližje končnemu slavju. Vse gre v pravo smer, a nas jutri čaka še en dan za premike v generalni razvrstitvi. Vedno poudarjam, da nisem specialist za vožnjo na čas, moram pa dati vse od sebe," je še v svojem slogu zaključil 18-kratni zmagovalec voženj na čas v poklicni karieri in med drugim tudi olimpijski prvak v kronometru iz Tokia 2021.