© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.06.2024 06:59:11

Roglič pred velikim spopadom na Touru spregovoril o Pogačarju: "Bilo bi veliko presenečenje, če ..."

Profimedia

Primož Roglič je osvojil kriterij po Dofineji.

Čeprav je Primož Roglič v zadnji etapi kriterija po Dofineja trpel, je bilo na koncu to dovolj, da je še drugič v karieri osvojil najbolj prestižno pripravljalno preizkušnjo pred dirko po Franciji. "Ko pomislim, je kar noro dobiti Dofinejo ob vsem, kar se je dogajalo vmes. Prelepo je," je v prvem odzivu za organizatorje dejal Roglič in o dramatičnem razpletu dodal: "Ves čas so mi govorili o zaostankih. Poznali smo razliko in večinoma sem jih tako videl pred sabo. Na koncu je bilo tesno, a izšlo se je v mojo korist."

"Trpel sem, kot pravzaprav vselej v zadnjih treh dneh. Definitivno je to nekaj, kar smo z ekipo potrebovali. Noro je znova dobiti Dofinejo. Ob vseh padcih in neželenih stvareh, ki so pač del športa, je bilo na koncu še veliko zahtevnih klancev," je osemdnevno dirko ocenil slovenski as. Misli pa (še) ni preveč usmerjal k Touru, ki se bo v Firencah začel 29. junija. "Eno je Dofineja, drugo pa Tour. Najprej bom užival v trenutku, saj takšnih dirk ne dobiš ravno vsak dan."

V pogovoru za Val 202 je spregovoril tudi o Tadeju Pogačarju, ki je v velikem slogu dobil dirko po Italiji s skoraj 10 minutami naskoka pred zasledovalci. "Sem kar spremljal Giro. Ne samo na Dirki po Italiji, že vso sezono res leti. Bilo bi veliko presenečenje, če ne bi bilo tako tudi na Touru," se je zasmejal Roglič.