© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.06.2024 09:37:39

Po hudem padcu se dirka nadaljuje, Rogliča in tekmece čaka zelo težka preizkušnja!

Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič in njegov glavni tekmec na kriteriju po Dofineji Belgijec Remco Evenepoel bosta danes skupaj s tekmeci nastopila na zahtevni gorski etapi. V seštevku dirke je po četrtkovi zaradi množičnega padca nevtralizirani etapi še vedno v vodstvu Belgijec, ki ima pred Rogličem 33 sekund naskoka.

Četrtkova padca na mokrem cestišču kakšnih 20 kilometrov pred ciljem sta precej pretresla karavano kolesarjev na jugu Francije. Nekateri so jo pošteno skupili in so potrebovali zdravniško pomoč, bolje sta jo odnesla oba vodilna, čeprav sta se tudi znašla na tleh.

Roglič je po etapi sporočil, da je padel na ramo, ki so mu jo pred leti operirali, ter da bo potreboval še zdravniški pregled, a je bila prva ocena dobra. Podobno je bilo pri Evenepoelu, Belgijec je prav tako padel na ramo, a je ocenil, da ne bo hujših posledic.

Iz Rogličeve ekipe Bora-hansgrohe so v četrtek zvečer sporočili, da so bili na tleh vsi njihovi člani, nekateri so potolčeni, vendar so jo odnesli brez zlomov. So pa dodali, da bodo danes zjutraj opravili še en zdravniški pregled.

Danes sicer kolesarje čaka zahtevna gorska etapa od Hauterivesa do Le Collet d'Allevarda. Zaključni vzpon je dolg 11,2 km s povprečnim naklonom 8,1 %.

V skupnem seštevku vodi Evenepoel, ki ima 33 sekund naskoka pred Rogličem. Tretji je Američan Matteo Jorgenson iz ekipe Visma-Lease a Bike z nekaj več kot minuto zaostanka.

Kolesarji se bodo danes na pot podali ob 12.55.