© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.05.2024 11:48:15

Bravo! Oglasil se je mladi Italijan, ki mu je Pogačar podaril bidon, in razkril: Ko bo Tour, bom ...

Oglasil se je mladi deček, ki je na minuli Dirki po Italiji iz rok Tadeja Pogačarja dobil nepozabno darilo.

Prejšnji konec tedna se je v Rimu končala Dirka po Italiji, ki jo je močno zaznamoval Tadej Pogačar. Slovenski kolesarski as je prikazal eno najbolj dominantnih predstav v zgodovini te dirke, nase pa opozoril tudi z nekaj potezami, ki so ganile športno in širšo javnost.

V soboto je osupnil z gesto, s katero je razveselil mladega oboževalca. Na enem najtežjih vzponov je od pomočnika vzel bidon s pijačo. Da bi pil? Ne, samo zato, da ga je predal dečku, ki je tekel ob njem.

Italijanski mediji so hitro izbrskali, za koga gre, 12-letni Mattia pa je tudi povedal, kako je vse skupaj doživel in razkril, da se bo vrnil.

"Bilo je zelo čustveno, res sem bil vesel. On je moj idol. To je najboljše darilo, ki sem ga kdaj koli prejel. Ponoči sanjam o Pogačarju," je razkril deček, ki tudi sam kolesari, in sicer za italijansko ekipo Cycle Team 2000 Cassola.

Njegova zbirka šteje že več kot 400 bidonov bolj ali manj znanih profesionalnih kolesarjev, za Pogačarjevo plastenko pa bo našel prav poseben prostor. Toda še preden jo bo 'pospravil', ima še eno željo. Letošnja Dirka po Franciji bo prečkala tudi Italijo, tam bo tudi Mattia. Razlog? Na Pogačarjevem darilu si želi še avtogram.