© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.12.2023 21:03:17

Tega je zmožen samo Tadej Pogačar! Njegovi kolegi so se mučili, on pa je medtem počel to! (video)

Profimedia

Sezona cestnega kolesarstva, v kateri so Slovenci znova krojili svetovni vrh, je že zdavnaj končana, a to ne pomeni, da kolesarji v zimskih dneh počivajo.

Ekipa Tadeja Pogačaraja UAE Emirates je pred dnevi lansirala novo razvojno ekipo UAE Team Emirates Gen Z, v kateri bodo mladi kolesarji dirkali na kontinentalni ravni in čakali na morebitno priložnost na velikem odru. Tam, kjer že dolgo časa blesti 25-letni Slovenec, ki se s svojimi moštvenimi kolegi že pripravlja na izzive prihajajočega leta.

Urnik Tadeja Pogačarja za leto 2024 zaenkrat ostaja skrivnost, a je jasno, da bo želel slovenski kolesarski as še nadgraditi uspehe iz letošnje sezone, ko je moral na dirki po Franciji znova priznati premoč Jonasu Vingegaardu. S svojo ekipo se Pogačar tako že pridno pripravlja na španskih cestah, njegovi podporniki pa ne dvomijo, da se bo novega tekmovalnega obdobja lotil v izjemni formi.

Za to je poskrbel video, ki ga je Pogačar s svojimi sledilci delil na omrežju instagram. Slovenec se je s svojimi kolegi odpravil na Coll de Rates, slabih 10 kilometrov dolg vzpon, v katerem kolesarji premagajo kar 654 metrov nadmorske višine. Pogačar se je med tem vzponom zabaval s snemanjem videoposnetka, z drugo roko je držal za svoje kolo in (vsaj navidez) brez pretiranega truda prehiteval svoje moštvene kolege. Ti so za razliko od slovenskega šampiona delovali precej bolj utrujeno, o čemer se lahko sami prepričate tudi na priloženem posnetku.